El Ple acorda donar suport als Centres Educatius i reclamar al Consell solucions.

El Consell de la Generalitat a través del Decret 1/2012 de 5 de gener, va aprovar unes mesures urgents per a la reducció del dèficit en la Comunitat Valenciana. Entre aquestes mesures que afecten el sector públic hi ha retallades a serveis bàsics com a la sanitat i l’educació, els quals el propi Consell i en reiterades ocasions, s’havia comprovés a no afectar amb les retallades.

Segons el regidor de Compromís, Rafa Cotanda, aquest canvi d’opinió inesperat, amb una modificació important de les partides destinades a l’educació i la sanitat arriba només uns dies després de l’aprovació del Pressupost de la Generalitat per al 2012, amb la conseqüent imatge d’improvisació que se’n deriva d’aquestes actuacions i la inseguretat que trasmeteix el govern valencià al conjunt de la societat, diguent un dia blanc i un altre negre.

Cotanda afirma que estes mesures s’han notat en el funcionament i gestió dels centres educatius de Llíria, tant en el públics com els concertats, on els alumnes pasen fred per no poder pagar la calefacció, no hi ha diners per a subministraments corrents, no arriben les ajudes de menjador, ni del bo llibre, entre altres. A més de que alguns professors no poden cobrar pels endarreriments que el Consell dirigit pel PP manté als col·legis de la localitat.
Des de Compromís es veu amb preocupació esta fallida econòmica provocada pels gestors populars, la qual afecta al treball diari, el benestar dels alumnes i al bon funcionament dels centres escolars.

Al mateix temps, són conegudes per tots els membres del sector educatiu les mesures dictades des de la conselleria d’educació que suposen un atac directe a la qualitat en l’educació pública amb la reducció en les cobertures de baixes per malalties de mestres, en l’atenció de l’alumnat de compensació educativa i de necessitats especials o la reducció en les contractacions del personal interí i les seues retribucions, així com també totes les mesures de reducció del sou del personal docent.

Davant esta situació, Compromís ha proposat una convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal per poder debatre en profunditat esta situació anormal i delicada que pateix la comunitat educativa. El ple de Llíria va aprovar anit en la sessió ordinària de la corporació municipal, donar suport als centres educatius i reclamar al Consell solucions immediates, al mateix temps que es convocarà un Consell Escolar Municipal al mes de febrer.