Riera: “Cal avançar legislativament i que la crisi i les retallades que aplica el govern del PP no suposen una major discriminació”.

Hui, 22 de febrer, és el dia internacional contra la discriminació salarial entre homes i dones. Des de compromís per Llíria volem aprofitar esta data per reclamar novament a les instàncies legislatives que es faça una aposta decidida i real en la igualtat salarial entre sexes (a igual treball, igual salari), ja que en l’actualitat este fet no es correspon en la realitat, existint una escletxa de discriminació entre homes i dones.

Segons la regidora de Compromís en Llíria, Inma Riera Lloret, hi han molts motius, els llocs de treball de major responsabilitat estan ocupats majoritàriament per homes, els sectors de treball on es contracta a dones son precisament els pitjors remunerats, la maternitat continua essent un impediment per a la contractació o promoció en el lloc de treball, la falta de coresponsabilitat en els treballs domèstics i en la cura i criança dels fills i filles i de persones grans, també agreuga esta discriminació, ja que son les dones les que han de reduir les seus jornades de treball per poder conciliar la vida familiar i laboral, amb contractes a temps parcial o abandonament del mercat de treball.

Per aconseguir una igualtat real i efectiva entre homes i dones, apunta Riera, cal una implicació de totes les administracions publiques i dels poders legislatiu a totes les escales.

Des de Coalició Compromís es denuncia la falta de interès per part del governs, ja que les polítiques neoliberals i les retallades en serveis públics i en polítiques d’igualtat que estan adoptant-se no fan més que agreujar les discriminacions.

La Coalició reclama la coresponsabilitat entre homes i dones, per això demanem es la creació d’una xarxa pública d’escoletes de 0 a 3 anys; permisos iguals, intransferibles i remunerats al 100% per a mares i pares; que entre en vigor l’ampliació del permís de paternitat immediatament; la creació de centres de dia públics i el correcte desenvolupament de llei de la dependència.

Des de Compromís volem que s’acabe la divisió sexual del treball, que la maternitat no siga un impediment per a la contractació i la promoció de les dones en el treball i volem que s’acabe la discriminació salarial, afirma la regidora de Compromís.