García: “El projecte està mes de sis mesos en els calaixos de l’ajuntament mentre la depuradora no funciona i està contaminat el subsol”.

El Grup Municipal de Compromís per Llíria ha presentat uan moció al consistorio on es reclama l’aprovació de manera urgent del “Projecte d’Estació de Bombeig de la urbanització Vall de Llíria i conducció de les aigües fecals al col·lector General de la Fase III”.

Segons el portaveu de Compromís a la localitat, Paco García Latorre, a la zona residencial urbana de la Vall de Llíria estan havent seriosos problemes amb l’estació depuradora, fins l’extrem que s’ha convertit en un perill i un problema medi ambiental, així com un focus de contaminació dels aqüífers i mals olors pels continus vessaments que es produeixen pel seu mal funcionament.

Davant esta problemàtica i les continuades denuncies dels veïns, el consistori va encarregar fa ja un any el projecte d’una estació de bombeig que donara una solució definitiva i així poder substituir la obsoleta depuradora per un sistema que connectara amb la xarxa general de col·lectors.

Este projecte es va fer i entregar a l’ajuntament a l’octubre de 2011, on roman en els calaixos sense prendre cap determinació sobre la seua execució, essent que s’han produït nous episodis de contaminació i de vessaments de la depuradora d’esta urbanització de Llíria. Fets que han estats denunciats pels veïns a la Policia i la Guàrdia Civil del Seprona.

Davant esta situació insostenible de contaminació i de olors produïts per una mal funcionament de l’actual depuradora i de la seua inviabilitat per a donar un servei en condicions, el grup Municipal de Compromís ha proposat que l’ajuntament procedisca a l’aprovació del “Projecte d’Estació de Bombeig de la Urbanització Vall de Llíria i conducció de les aigües fecals al col·lector General de la Fase III” redactat pel tècnic Jose Luis Rabasa Julián que consta als arxius municipals.

Igualment, s’ha Instat al òrgan de contractació municipal a declarar la tramitació urgent d’este projecte i als serveis econòmics a habilitar la partida pressupostaria municipal necessària; fent les modificacions que pertoque, amb l’objectiu d’executar estes obres en caràcter prioritari.