Compromís denuncia que l’ordenança fiscal que proposa el PP sobre el subministrament és discriminatòria i augmenta la pressió fiscal als contribuents i usuaris.

El PP no ha sabut gestionar en 10 anys que porta al capdavant del govern local els interessos de la ciutat de Llíria en relació a l’abastiment de l’aigua potable. De fet, en una dècada no ha sabut donar una solució definitiva al contenciós que l’antiga concessionària va plantejar al consistori edetà. Prenent decisions que han jugat en contra dels interessos dels usuaris.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, els populars volen traslladar la seua mala gestió a les butxaques dels contribuents. El deute acumulat d’abastament d’aigua durant el mandat del PP en l’ajuntament de Llíria s’ha situat en 2,4 milions d’euros, els quals podien ser saldats en gran part amb el cànon anticipat que té l’ajuntament en les seues arques i no derivar este deute a les economies familiars dels llirians amb un augment desmesurat de les taxes per subministrament.

García apunta que aplicant este cànon que té l’ajuntament (que és d’1,6 milions d’euros) i reduint els costos de personal alliberat del PP en un 50% (uns 100.000 euros a l’any), els ciutadans no tindrien cap cost addicional en el rebut de l’aigua. Però, els populars de Llíria prefereixen carregar sobre les espatlles dels ciutadans estos costos i continuar tenint gent col·locada del partit.

Taxa discriminatòria

Un altre fet que es continua mantenint en la taxa és la discriminació que es fa en les quotes a aplicar als usuaris depenent del lloc on es trobe la vivenda o local, quan el que estableix la Llei Tributaria és la equitat i la igualtat de tracte a tots els contribuents.  A més, els informes econòmics financers que ha emès l’ajuntament per a la modificació de la taxa i augmentat la pressió fiscal no contemplen en cap lloc justificació jurídica o tècnica que avale esta discriminació.

Des del Grup de Compromís s’han presentat esmenes a l’acord de pujada de la taxa de l’aigua per què l’impacte siga mínim als ciutadans de Llíria, les quals es basen  en dos aspectes: un centrat en la compensació del deute acumulat amb fons propis i no repercutir-lo a les tarifes; i una segon, adreçada a fer un tracte igualitari en la imposició de quotes, independentment ho es trobe la vivenda o local.

Més deute, impostos i taxes

Per a Compromís, el PP ha arruïnat l’economia local amb deutes i PAIs, ha desmantellat el teixit empresarial, ha generat un deute a proveïdors i contractistes que supera els 4,3 milions d’euros, augmentant també el deute viu amb entitats financeres amb més d’11 milions d’euros, i l’única cosa que saben fer és pujar impostos, taxes i castigar les economies locals; i quan tenen la possibilitat de reduir l’impacte fiscal en els ciutadans (com en és el cas), no ho fan i es dediquen a perpetuar les seues prebendes partidistes en detriment de les butxaques dels contribuents.