La Planta provisional de Llíria vesa part dels lixiviats dels camions de fem que descarreguen en la CanyàPardadirectament a un camí públic sense tractar.

Per al Consorci Valencia Interior (CVI) sembla que allò del reciclatge i del tractament del fem no va amb ell. Estos dies de agost hem pogut comprovar com part dels lixiviats (líquid negre que procedeix del fem dels residus sòlids urbans en descomposició) han estat canalitzats per l’empresa a través d’un tub directament a un camí de titularitat pública.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, estos líquids són altament tòxics i perillosos, per la qual cosa han de ser recollits cuidadosament i tractats adequadament per a que no es filtren al subsòl i contaminen les aigües subterrànies.

Garcia denuncia que el Consorcio Valencia Interior, amb tots els milions que ens cobra als contribuents any rere any, pujant-nos el rebut del tractament de manera exponencial, tenia que donar exemple amb les actuacions que es realitzen en les Plantes que són de la seua titularitat.

En el cas de la de Llíria, el CVI està incomplint les més mínimes normes de seguretat i salubritat en el vessaments dels lixiviats a un vial de domini públic, un fet reprovable que demostra la negligent gestió i control que s’està fent per part d’este organisme i dels tècnics que el CVI te contractats per a la supervisió dels treballs.

Compromís ha posat en coneixement de les autoritats locals estos fets i reclama que es paralitzen els abocaments de més lixiviats de la planta fins que no es soluciones la recollida dels mateixos en recipients adequats per al seu posterior tractament, ja que els líquids que desprenen els camions de recollida de residus al fer la descàrrega enla Plantade Transferència van directament a un camí veïnal, contaminant tot allò per un discorren.

El grup ecosocialista de Llíria recorda que este abocador on s’han fet estos vessaments ja ha estat involucrat en altres denuncies que ha formulat la Fiscalia de Medi Ambient per la seua mala gestió.