L’acusació de la fiscalia i l’informe del Secretari Municipal són motius suficients perquè l’alcalde adopte esta mesura cautelar.
El portaveu de Compromís per Llíria a l’ajuntament, Paco García Latorre, creu que l’alcalde de la localitat deu actuar amb imparcialitat, transparència i conforme al càrrec que ostenta, cessant a l’edil d’urbanisme després de la querella presentada per la Fiscalia en els jutjats de Llíria.
Segons les declaracions del Secretari Municipal de la Corporació davant la Fiscalia, la regidora tènia que haver-se abstingut de participar en la contractació d’empreses vinculades amb familiars seus, tal com està prohibit en la legislació. Fet que no es va produir en els dos contractes que l’ajuntament va signar amb l’empresa CAAZ SL, empresa vinculada amb la trama de l’ex Conseller Rafael Blasco i Cooperació, així com amb el marit de la regidora ara imputada.
Per a Garcia, les afirmacions fetes pel Secretari Municipal, on assenyala la infracció de la norma per part de la responsable d’urbanisme, són motiu mes que suficient perquè el primer edil de Llíria, actuant amb responsabilitat i aplicant el Codi Ètic del seu partit, procedisca a destituir dels seus càrrecs a la Regidor d’Urbanisme de manera cautelar, ja que cas contrari estarà avalant una possible situació delictiva, segons ha entès la Fiscalia a l’hora de presentar la denúncia davant les autoritats judicials.
El grup Compromís ja va alertar a l’alcalde de Llíria en un ple de l’anterior legislatura que la regidora havia contractat amb CAAZ SL en dues ocasions, sabent que el seu cònjuge estava relacionat o treballava amb aquesta empresa. Una irregularitat que el Ministeri Fiscal ha qualificat en estos moments com a possible delicte i que en breu hauran de resoldre els jutjats.
El regidor eco socialista demana a l’alcalde i també a la resta de l’equip de govern que aparten temporalment de les seues funcions i del càrrec que ostenta com a regidora alliberada a l’edil d’urbanisme, sobretot pels indicis més que evidents que alberga la Fiscalia i que li han conduït a presentar la corresponent querella.
Compromís critica l’obscurantisme que s’ha portat en este cas durant els últims mesos, atès que el Secretari General va fer un Informe confirmant les acusacions de la Fiscalia i després les va ratificar en una declaració personal, mentre que els grups de l’oposició no hem tingut constància de tal acusació en cap de les comissions informatives o plens, fins que ha sortit en els mitjans de comunicació. Sobretot pel calat de les acusacions.
LEVANTE.- L’EDIL D’URBANISME DE LLÍRIA DECLARARÀ COM IMPUTADA PER POSSIBLE DELICTE DE PREVARICACIÓ

La Fiscalia l’acusa de no abstrindres en la contractació d’una empresa on treballava el seu marit.