El PP pujarà els pagaments contributius i modificarà els períodes de cobrament per fer caixa més prompte mentre manté les privilegis i no redueix els personal de confiança.

El ple de Llíria, en una sessió maratoniana, vol modificar el contingut de 24 ordenances fiscals i impostos per tal d’augmentar la recaptació en 2013. Segons les previsions, este augment suposarà un augment de 100.000 euros a les arques municipals.

Des de Compromís per Llíria, la seua portaveu econòmica, Inma Riera Lloret, apunta que, en temps de crisi com el que estem travessant, on l’atur de Llíria es situa en prop de 3.000 desocupats, i on ja hi ha previst un altre increment de l’IBI per al 2013 d’un 10% (que suposa un augment de 400.000 euros), el PP està en números rojos i acudeix a castigar les butxaques dels ciutadans de la localitat amb una massiva modificació d’impostos i taxes per al pròxim exercici pressupostari.

En una sessió sense precedents, es volen modificar 24 instruments contributius que suposaran una càrrega de 100.000 euros, sent la taxa que més augmenta la de l’impost de Vehicles, que acapara el 20% del total de la pujada, un fet insòlit i poc comprensible quan, altres governs de la comarca, com Olocau, L’Eliana o Casinos han decidit minimitzar la pressió fiscal als veïns baixant tipus impositius, congelant o reduint taxes.

Segons Riera, el Govern de Llíria vol fer recaure tota la seua mala gestió i incapacitat econòmica sobre les economies familiars, adoptant mesures del calat i amplitud com es la revisió de pràcticament tot l’espectre contributiu del que disposa l’ajuntament de Llíria.

Per contra, és incapaç de fer que el Govern de Fabra li pague als llirians els més de 2 milions d’euros que deu al consistori, a més de mantindré els privilegis (com cotxe oficial i xofer) i personal de confiança (el qual s’ha vist incrementat en 2012 i que suposa una quantia similar a la que es vol imposar en esta macro modificació fiscal).

El grup de Compromís proposarà que tot este increment vaja dirigit directament a potenciar l’activació del teixit productiu local i a la realització de Plans d’Ocupació que minimitzen la lacra que suposa l’atur a Llíria.