L’oficina municipal AMIGU va enganyar els veïns i ara tindran que pagar entre un 7,8% i un 12,6% més en quotes d’urbanització a causa d’increments en l’execució de les obres.
L’agent urbanitzador de la UE-33-B el Verger de San Miguel ha presentat davant l’ajuntament de Llíria una proposta de retaxació de càrregues en els cost d’urbanització d’esta zona residencial de Llíria valorada en més de 510 mil euros, una xifra que suposa un increment d’un 12,6 % del preu inicial establert en l’adjudicació de les obres.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, aquest fet demostra les prevencions que aquesta formació tènia respecte de la proposta que llançava l’Oficina de Gestió Urbanística Municipal (AMIGU), on s’assegurava que el preu d’urbanització anava a ser tancat i que no es pagaria ni un euro més de l’estipulat en l’adjudicació. Informació que ha resultat falsa i que ara els veïns veuen transformada en noves quotes que han de pagar a part del que ja han pagat.

Per contra, els serveis tècnics municipals no han avalat el 100% d’esta retaxació que demana l’agent urbanitzador i han descartat algunes de les pretensions que la constructora volia carregar als veïns, proposant l’ajuntament aquesta vegada una retaxació del 7,8% (uns 317 mil euros). La qual s’ha publicat perquè els veïns i empresa urbanitzadora puguen presentar les corresponents al·legacions.

Per a García, el problema no està en el percentatge que al final van a haver de pagar els veïns, sinó en la informació esbiaixada i falsa que des d’una oficina municipal pública, com era AMIGU, es va transmetre als contribuents perquè es llançaren a urbanitzar esta zona. Una informació que pot costar en els millors dels casos la friolera quantitat d’uns 317 mil euros (segons ajuntament) i els 510 mil euros que demana l’empresa.

Des de Compromís s’apunta que estes diferències de preu suposen un gran esforç per als veïns de Llíria, on molts d’ells es queden pel camí o se’ls embarga els seus béns per no poder fer front a unes quotes que, es giren en molt poc temps i les seues quanties properes als milers d’euros mensuals són inassumibles per a algunes butxaques.