García: “Amb la reducció de 450 treballadors/es es posa en perill la seguretat i la prestació d’un servei bàsic i vital de transport públic en l’àrea metropolitana de València”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) a la plantilla de personal, on es vol acomiadar a 450 persones comportarà una acusada manca de qualitat i seguretat del servei de transport públic en el ferrocarril valencià, a més d’una forta reducció de serveis que afectarà, sobre tot, als trajectes de l’àrea metropolitana, com és el cas de la Línia 1 que discorre fins a Llíria.

García apunta que, la mesura que es vol prendre no respon a cap criteri de racionalitat ni d’eficiència, ni a cap estudi seriós ni rigorós en la prestació del servei, és el resultat simplement de fer un càlcul aritmètic dividint els 22 milions d’euros que es volen estalviar entre el salari mitjà de l’empresa. Açò suposa una reducció d’un 23% de la plantilla de personal en plena crisi.

El Metro suposa per a les poblacions del cinturó metropolità de València una gran aposta de futur, un mitjà que facilita el desplaçament de centenars de mils de viatgers cada any i un medi de transport sostenible. Qualsevol retallada en el mateix suposarà l’endarreriment en polítiques actives de mobilitat, la paralització de nous projectes d’expansió i posar en perill recursos humans destinats al manteniment i supervisió de les línies en funcionament. Aixi com truncar el futur de centenars de famílies que amb la gravetat d’esta decisió estaran condemnats a un futur laboral incert i una precarietat econòmica derivada d’unes males decisions polítiques.

El portaveu ecosocialista afirma que, al Camp de Túria, la millora de la xarxa ferroviària és un element fonamental per al nostre desenvolupament, ja que la seua connexió amb el Cap i Casal és un atractiu per a nous habitants que decideixen establir-se en els municipis per on discorre.

El fet de voler establir un ERO en l’empresa FGV tindrà diverses conseqüències organitzatives i tècniques. Hi haurà una reducció de 308.000 quilòmetres/any, que se sumaran al més de mig milió de reducció que s’han efectuat en 2012, fet que suposarà menys trens i menor freqüència de pas, el que afectarà directament a l’usuari.

Així mateix, es produirà una reducció en el personal d’estacions. Açò implicarà el tancament i telecomandament de moltes estacions de Metro de les línies que estan en funcionament, fet que afectarà a l’atenció de l’usuari o, directament l’absència d’esta.

Des de Compromís es considera que, la reducció de costos, via retallades importants en personal de manteniment i atenció al viatger ens deixarà un transport públic de menor qualitat, eficàcia i seguretat i, no ho oblidem, més car. La xarxa comptarà amb menys personal per a supervisar els seu estat i funcionament.

Davant esta situació, el Grup Municipal de Compromís per Llíria ha proposat al Ple  reclamar a la Generalitat Valenciana i a FGV a que paralitze l’ERO presentat per l’empresa ferroviària que afecta a 450 treballadors i s’estudien formules alternatives que permeten el manteniment de la plantilla, així com la culminació dels projectes d’expansió de la xarxa de Metro que hi ha pendents a la nostra Comunitat.

COMPROMIS RECLAMA PARALIZAR EL ERE DE FGV ANTE LAS REPERCUSIONS NEGATIVAS QUE PUEDE TENER EN EL SERVICIO

García: “Con la reducción de 450 trabajadores/se se pone en peligro la seguridad y la prestación de un servicio básico y vital de transporte público en el área metropolitana de Valencia”.
Según el portavoz de Compromís per Llíria, el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) presentado por Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) a la plantilla de personal, donde se quiere despedir a 450 personas comportará una acusada carencia de calidad y seguridad del servicio de transporte público en el ferrocarril valenciano, además de una fuerte reducción de servicios que afectará, sobre todo, a los trayectos del área metropolitana, como es el caso de la Línea 1 que discurre hasta Llíria.
García apunta que, la medida que se quiere tomar no responde a ningún criterio de racionalidad ni de eficiencia, ni a ningún estudio serio ni riguroso en la prestación del servicio, es el resultado simplemente de hacer un cálculo aritmético dividiendo los 22 millones de euros que se quieren ahorrar entre el salario medio de la empresa. Esto supone una reducción de un 23% de la plantilla de personal en plena crisis.
El Metro supone para las poblaciones del cinturón metropolitano de Valencia una gran apuesta de futuro, un medio que facilita el desplazamiento de centenares de miles de viajeros cada año y un medio de transporte sostenible. Cualquier recorte en el mismo supondrá el atraso en políticas activas de movilidad, la paralización de nuevos proyectos de expansión y poner en peligro recursos humanos destinados al mantenimiento y supervisión de las líneas en funcionamiento. Así como truncar el futuro de centenares de familias que con la gravedad de esta decisión estarán condenados a un futuro laboral incierto y una precariedad económica derivada de unas malas decisiones políticas.
El portavoz ecosocialista afirma que, en el Camp de Túria, la mejora de la red ferroviaria es un elemento fundamental para nuestro desarrollo, dado que su conexión con la Capital es un atractivo para nuevos habitantes que deciden establecerse en los municipios por donde discurre.
El hecho de querer establecer un ERE en la empresa FGV tendrá varias consecuencias organizativas y técnicas. Habrá una reducción de 308.000 kilómetros/año, que se sumarán al más de medio millón de reducción que se han efectuado en 2012, hecho que supondrá menos trenes y menor frecuencia de paso, lo que afectará directamente al usuario.
Así mismo, se producirá una reducción en el personal de estaciones. Esto implicará el cierre y telemando de muchas estaciones de metro de las líneas que están en funcionamiento, hecho que afectará a la atención del usuario o, directamente la ausencia de esta.
Desde Compromís se considera que, la reducción de costes, vía recortes importantes en personal de mantenimiento y atención al viajero nos dejará un transporte público de menor calidad, eficacia y seguridad y, no lo olvidemos, más caro. La red contará con menos personal para supervisar su estado y funcionamiento.

 

Ante esta situación, el Grupo Municipal de Compromís per Llíria ha propuesto al Pleno reclamar a la Generalitat Valenciana y a FGV a que paralizo el ERE presentado por la empresa ferroviaria que afecta a 450 trabajadores y se estudian formulas alternativas que permiten el mantenimiento de la plantilla, así como la culminación de los proyectos de expansión de la red de Metro que hay pendientes en nuestra Comunidad