Murgui. “L’Ajuntament de Llíria ha de ser sensible a qualsevol manifestació cultural que recolze els trets culturals del poble valencià”.

Estellés, guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Valencianes i amb la Medalla d’Or de les Belles Arts, entre d’altres, va ser una persona compromesa amb la gent i el seu poble. I així es reflexa a la seua obra. Fins ara ha sigut el poble qui li ha reconegut el seu treball. Aquest any, com a motiu del 20é aniversari de la seua mort, ha sigut el torn de que l’Administració reconega el treball del, qualificat per entesos, millor poeta valencià des d’Ausiàs March. Així doncs, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha decidit per unanimitat declarar escriptor de l’any 2012 i 2013, a en VICENT ANDRÉS ESTELLÉS.

Segons la regidora i portaveu de Compromís en la Comissió de Cultura de Llíria, Vallivana Murgui Ortega, una exposició titulada Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances, va obrir els actes de l’Any Estellés que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha dedicat al poeta de Burjassot. Aquesta mostra es va inaugurar el passat dia 27 de novembre a la sala REFECTORI del Centre del Carme de València i va ser el primer acte d’un gran ventall de celebracions per a commemorar el 20é aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés.

La regidora de Compromís, també afegeix que, altres institucions com Escola Valenciana s’han sumat a aquesta commemoració i dedicaran les Trobades 2013 al poeta l’any que es celebra el seu 98 aniversari.

Des de Compromís, apunta Valllivana Murgui,  pensem que l’Ajuntament de Llíria ha de ser sensible a qualsevol manifestació cultural que recolze els trets culturals del poble valencià i per tant sumar-se a aquesta celebració, declarar 2013, any Vicent Andrés Estellés, reclamar a l’AVL l’exposició itinerant sobre la figura d’Estellés, al mateix temps que suscitar la màxima participació ciutadana.

La portaveu ecosocialista, aposta per posar en marxa aquesta iniciativa que des de l’ajuntament s’elabore un programa d’actes coordinat a través de les corresponents regidories, en col·laboració amb la comunitat educativa i cívica del la localitat.

 

COMPROMIS PROPONE AL PLENO DE LLÍRIA DECLARAR 2013, AÑO VICENT ANDRES ESTELLÉS EN LLÍRIA

Murgui. “El Ayuntamiento de Llíria tiene que ser sensible a cualquier manifestación cultural que apoye las señas de identidad culturales del pueblo valenciano”.

Estellés, galardonado con el premio de Honor de las Letras Catalanas y Valencianas y con la Medalla de Oro de las Bellas artes, entre otros, fue una persona comprometida con la gente y su pueblo. Y así se refleja en obra. Hasta ahora ha sido el pueblo quién le ha reconocido su trabajo. Este año, con motivo del 20 aniversario de su muerte, ha sido el turno de que la Administración reconozca el trabajo del, calificado por entendidos, mejor poeta valenciano desde Ausiàs March. Así pues, la Academia Valenciana de la Lengua, ha decidido por unanimidad declarar escritor del año 2012 y 2013, a Don VICENT ANDRÉS ESTELLÉS.

Según la concejal y portavoz de Compromís en la Comisión de Cultura de Llíria, Vallivana Murgui Ortega, una exposición titulada Vicent Andrés Estellés, cronista de recuerdos y esperanzas, abrió los actos del Año Estellés que la Academia Valenciana de la Lengua (AVL) ha dedicado al poeta de Burjassot. Esta muestra se inauguró el pasado día 27 de noviembre a la sala REFECTORI del Centro del Carme de Valencia y fue el primer acto de un gran abanico de celebraciones para conmemorar el XX aniversario de la muerte de Vicent Andrés Estellés.

La concejal de Compromís, también añade que, otras instituciones como Escola Valenciana se han sumado a esta conmemoración y dedicarán los Trobades 2013 al poeta el año que se celebra su 98 aniversario.

Desde Compromís, apunta Valllivana Murgui, pensamos que el Ayuntamiento de Llíria tiene que ser sensible a cualquier manifestación cultural que apoye las señas de identidad culturales del pueblo valenciano y por lo tanto ha de sumarse a esta celebración, declarar 2013, año Vicent Andrés Estellés, reclamar a la AVL la exposición itinerante sobre la figura de Estellés, al mismo tiempo que suscitar la máxima participación ciudadana.

La portavoz ecosocialista, apuesta para poner en marcha esta iniciativa que desde el ayuntamiento se elaboro un programa de actos coordinado a través de las correspondientes concejalías, en colaboración con la comunidad educativa y cívica de la localidad.