El PP va rebre provisionalment i en contra dels informes municipals part de la urbanització, i ara, l’Agent  Urbanitzador li obliga a fer la recepció total.

Les obres del polígon industrial arranquen en un conveni urbanístic de l’any 2006. Però, set anys després, este sòl encara no compta amb les dotacions exteriors de llum i aigua que tenia que haver executat l’agent urbanitzador i que pel moment estan pendents.

Les pressions de l’urbanitzador varen fer que l’equip del govern del PP, en contra dels informes dels tècnics municipals (tant en que fa referència a la recepció parcial, com a la reducció d’avals a la constructora), permetera fer un acta de recepció parcial provisional. Extrem que ara comporta una obligació de fer la recepció definitiva per part del consistori i assumir a partir d’estos moments els desperfectes i deterioraments que es produisquen al si del polígon industrial, un fet que suposarà més despeses i l’assumpció de noves responsabilitats que pagaran tots els ciutadans de la localitat.

Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, el canvi del conveni urbanístic es vol fer de manera unilateral, saltant-se els informes que recomanaven l’execució total de les obres abans de recepcionar-les i la inadmissibilitat de reduir l’aval per no haver-se executat allò que estava compromès en el conveni de l’any 2006. Sent una nova irresponsabilitat del PP al front de l’àrea d’urbanisme, la qual aboca a la ciutat a fer-se càrrec d’una infraestructura de més d’1 milió de metros2 que està sense finalitzar (ja que les connexions exteriors no s’han construït).

Per a Garcia, esta modificació de conveni que planteja el PP és perversa, ja que naix d’una actuació negligent per part de l’equip de govern per haver recepcionat parcialment unes obres que mai tenien que haver estat rebudes, ja que el conveni original contemplava l’execució de la totalitat de les mateixes i no sols una part.

Fa més de 3 anys que este polígon tenia que estar finalitzat. Per contra, apunta Garcia, tenim una infraestructura fantasma, on el PP ha arruïnat a veïns i propietaris que han tingut que pagar milions d’euros de retaxacions per obres que no li eren pròpies (com ara l’enllaç de l’autovia CV-35), així com altres retaxacions milionàries que estan pendents de vindre en tema d’aigua i llum. 

L’urbanicidi del PP a Llíria no té límits. Les quotes urbanístiques continuen fent créixer el nombre d’afectats i ofegant les economies locals, mentre el Govern municipal es dedica a posar pedaços en convenis urbanístics kafkians i que han demostrat la inoperància i mala gestió en matèria de planificació i gestió urbanística.

 

 

EL PP QUIERE CAMBIAR EL CONVENIO URBANÍSTICO DEL POLÍGONO DE CARRASES PARA RECEPCIONAR UNAS OBRAS INCOMPLETAS

El PP recepcionó provisionalmente y en contra de los informes municipales parte de la urbanización, y ahora, el Agente Urbanizador le obliga a hacer la recepción total.

Las obras del polígono industrial arrancan en un convenio urbanístico del año 2006. Pero, siete años después, este suelo todavía no cuenta con las dotaciones exteriores de luz y agua que tenía que haber ejecutado el agente urbanizador y que por el momento están pendientes.

Las presiones del urbanizador hicieron que el equipo del gobierno del PP, en contra de los informes de los técnicos municipales (tanto en lo que hace referencia a la recepción parcial, como la reducción de avales a la constructora), permitiera hacer un acta de recepción parcial provisional.

Extremo que ahora comporta una obligación de hacer la recepción definitiva por parte del consistorio y asumir, a partir de estos momentos, los desperfectos y deterioros que se produzcan al sí del polígono industrial, un hecho que supondrá más gastos y la asunción de nuevas responsabilidades que pagarán todos los ciudadanos de la localidad.

Según el portavoz de Compromís, Paco García Latorre, el cambio del convenio urbanístico se quiere hacer de manera unilateral, saltándose los informes que recomendaban la ejecución total de las obras antes de recepcionarlas y la inadmisibilidad de reducir el aval por no haberse ejecutado aquello que estaba comprometido en el convenio del año 2006. Siendo una nueva irresponsabilidad del PP al frente del área de urbanismo, la cual aboca a la ciudad a hacerse cargo de una infraestructura de más de 1 millón de metros2 que está sin finalizar (dado que las conexiones exteriores no se han construido).

Para Garcia, esta modificación de convenio que plantea el PP es perversa, ya que nace de una actuación negligente por parte del equipo de gobierno por haber recibido parcialmente unas obras que nunca tenían que haber sido recepcionadas, ya que el convenio original contemplaba la ejecución de la totalidad de las mismas y no sólo una parte.

Hace más de 3 años que este polígono tenía que estar finalizado. Por el contrario, apunta Garcia, tenemos una infraestructura fantasma, donde el PP ha arruinado a vecinos y propietarios que han tenido que pagar millones de euros de retasaciones por obras que no le eran propias (como por ejemplo el enlace de la autovía CV-35), así como otras retasaciones millonarias que están pendientes de venir en tema de agua y luz.

El urbanicidio del PP en Llíria no tiene límites. Las cuotas urbanísticas continúan haciendo crecer el número de afectados y ahogando las economías locales, mientras el Gobierno municipal se dedica a poner parches en convenios urbanísticos kafkianos y que han demostrado la inoperancia y mala gestión en materia de planificación y gestión urbanística.