Les males herbes envaeixen el carril bici i no deixen veure les plantacions que s’han fet en les rotondes d’accés a les ciutats. La concessionària fa temps va deixar a fosques l’autovia.

Des de fa diversos mesos, els usuaris del carril bici que discorre al costat de la Autovia de Llíria, la CV-35, veuen com les males herbes i matolls van a poc a poc envaint la calçada per on han de circular les bicicletes. Un fet que també s’ha fet visible en les rodones que donen accés des de la mateixa autovia a les ciutats per on discorre, com és el cas de les de Llíria, les quals deixen molt a desitjar, ja que la mala herba impedeix veure les plantacions d’arbres i plantes que es va fer en el seu moment.

Per al portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, aquesta deixadesa per part de la concessionària és inacceptable, ja que va a cobrar centenars de milions d’euros pel manteniment d’aquesta infraestructura, un manteniment inexistent a la vista de com es troben tant el carril bici com les rotondes vinculades a l’autovia.

Segons Garcia, des de la posada en marxa d’aquesta autovia en la modalitat de “peatge en l’ombra”, tot han estat problemes i incompliments. Tant en els terminis d’execució, com en el compliment de les condicions de manteniment. De fet, la concessionària ha deixat a fosques el tram d’autovia que arriba fins a La Pobla de Vallbona i els accessos a les ciutats per on discorre. Segurament per compensar la falta de pagaments per part de la Generalitat o per reduir costos, en contra de la seguretat vial.

Des de Compromís es demana a la Conselleria que exigisca responsabilitats a la concessionària i que reclame que es compleixen amb les condicions del contracte, sobretot en referència al manteniment de les infraestructures, tant les de la pròpia autovia, com les de les instal·lacions complementàries, com és el cas del carril bici i de les rotondes d’accés.

El grup municipal de Compromís per Llíria instarà a l’alcalde de la localitat a que remeta una reclamació oficial a la Conselleria d’Infraestructures, perquè la UTE que es fa càrrec del manteniment d’aquesta autovia netege i deixe en condicions el tram que discorre pel terme municipal.

 

COMPROMIS DENUNCIA FALTA DE MANTENIMIENTO EN EL CARRIL BICI Y ROTONDAS DE LA AUTOVIA DE LLÍRIA (CV-35)

Las malas hierbas invaden el carril bici y no dejan ver las plantaciones que se han hecho en las rotondas de acceso a las ciudades. La concesionaria dejó hace tiempo a oscuras la autovía.

Desde hace varios meses, los usuarios del carril bici que discurre junto a la Autovia de Llíria, la CV-35, ven como las malas hierbas y matojos van poco a poco invadiendo la calzada por donde han de circular las bicicletas. Un hecho que también se ha hecho visible en las rotondas que dan acceso desde la misma autovía a las ciudades por donde discurre, como es el caso de las de Llíria, las cuales dejan mucho que desear, ya que la maleza impide ver las plantaciones de árboles y plantas que se hizo en su día.

Para el portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, esta dejadez por parte de la concesionaria es inaceptable, ya que va a cobrar centenares de millones de euros por el mantenimiento de esta infraestructura, un mantenimiento inexistente a la vista de cómo se encuentran tanto el carril bici como las rotondas vinculadas a la autovía.

Según Garcia, desde la puesta en marcha de esta autovía en la modalidad de “peaje en la sombra”, todo han sido problemas e incumplimientos. Tanto en los plazos de ejecución, como en el cumplimento de las condiciones de mantenimiento. De hecho, la concesionaria ha dejado a oscuras el tramo de autovía que llega hasta La Pobla de Vallbona y los accesos a las ciudades por donde discurre. Seguramente para compensar la falta de pagos por parte de la Generalitat o para reducir costes, en contra de la seguridad vial.

Desde Compromís se pide a la Conselleria que exija responsabilidades a la concesionaria y que reclame que se cumpla con las condiciones del contrato, sobre todo en lo referente al mantenimiento de las infraestructuras, tanto las de la propia autovía, como las de las instalaciones complementarias, como es el caso del carril bici y de las rotondas de acceso.

El grupo municipal de Compromís per Llíria instará a el alcalde de la localidad a que remita una reclamación oficial a la Conselleria de Infraestructuras, para que la UTE que se hace cargo del mantenimiento de esta autovía limpie y deje en condiciones el tramo que discurre por el término municipal.