Compromís valora molt positivament el procés de primàries fet per la Coalició al Camp de Túria i a tot el País Valencià, tant en la mobilització aconseguida com en millorar els processos democràtics per a la tria de candidats. No sols al cap de llista, sinó a tota la candidatura. Este procés és únic a tot l’estat espanyol, ja que és la primera volta que una coalició celebra primàries, i a més per a unes eleccions Europees.

Segons el portaveu Comarcal de la formació, Paco Garcia Latorre, l’elecció de candidats ha esdevingut un fet innovador i fonamental per obrir la participació política a la ciutadania. No sols en l’elaboració de la proposta programàtica, sinó en l’elecció de les persones que han de representar a la Coalició al Parlament Europeu.

Per a Garcia, les primàries han sigut tota una festa de la democràcia participativa, on s’han emprat tots els sistemes de votació: postal, electrònica i presencial. Compromís avança cap a la construcció d’una Europa de les Persones, participativa, plural i amb una democràcia real i directa!!

Al Camp de Túria s’han inscrit al cens prop de 600 persones, que han pogut exercir el dret a vot presencial en 7 urnes distribuïdes en les poblacions de Llíria, Bétera, La Pobla Vallbona, L’Eliana, Marines, Casinos i Vilamarxant.

El candidat i alcalde Burjassot, Jordi Sebastià, i el Periodista i membres de Compromís del Camp de Túria, Julià Àlvaro, han estat els més votats a encapçalar la candidatura de la Coalició a les Europees de 2014.