Riera: “Dels 50 municipis valencians de més de 10 mil habitants , Llíria ocupa el lloc 49 com a un dels més pobres”.

Amb el PP al capdavant del Govern municipal, Llíria no sols no avança, sinó que ha retrocedit i s’ha convertit en un dels municipis valencians més pobre per ordre de ingressos per família. Dels 50 municipis valencians de més de 10 mil habitants, la localitat edetana ocupa el lloc 49. Pràcticament l’últim de la llista.

Des de Compromís estem contemplant amb perplexitat quina es la realitat social que ha aconseguit el Partit Popular de Llíria amb les seues polítiques que han aplicat en el govern municipal en els darrers 11 anys de desgovern populista. Com també a nivell de País Valencia i el seu mal govern ens a deixat a tots els valencians i valencianes a la cua del Estat Espanyol.

Segons la portaveu econòmica de Compromís a l’ajuntament de Llíria, Imma Riera Lloret, les dades de la “renda mitjana familiar” és a dir el ingressos mensuals per família i mes, són demolidores per als ciutadans de Llíria, ja que ens situa a la cua de municipis del País Valencià i del Camp de Túria. Un fet que demostra la inoperativitat de les polítiques que ha aplicat el govern municipal del PP en els darrers 11 anys en la localitat i que ens deixen en una situació de molta més precarietat per afrontar l’estafa que anomen crisi.

Riera apunta que, si la mitjana de l’Estat és de 1.916,67 euros/ mes, la de la ‘Comunitat’ està per baix, amb 1.885 euros/mes. Però el més preocupant, és que a Llíria, esta xifra es redueix més encara fins els 1,872 euros/mes.

Si ens comparem amb poblacions de la Comarca del Camp de Túria, amb prop o més de 20.000 habitants, tenim a l’Eliana amb 2.079 euros/mes, Riba-Roja amb 2.038 i Bétera 1.974. Situació que demostra que Llíria ha perdut la iniciativa i de capital comarcal, sols li queda el nom.

Tampoc en sorprèn gens que fins i tot estiguem per baix de la mitjana de la ‘Comunitat’, i es que: Que esperaven de unes polítiques municipals que per a rentar els seus números rojos sols saberen apretar a les economies familiars augmentant el impostos i les taxes municipals? Que esperaven de un equip de govern de durant mes de 3 anys no han sabut exigir-li a Sr. Fabra que ens pagarà els 3 milions d’euros que en devia? Que esperaven d’un equip de govern que ha fet una política urbanística depredadora per als veïns i veïnes del municipi, o tenim un Polígon Industrial fantasma sense llum, on no s’instal·la cap nova empresa?

Tot un record de despropòsits que al final afecten la nostra economia local, ja que estes dades no es qualsevol cosa, donat que totes les empreses inversores, entitats financeres, i sobre tot empreses de l’àmbit comercial i de distribució etc.., utilitzen este paràmetre per a prendre decisions en les seues inversions empresarials i es clar que no pensen en Llíria per a portar els seus negocis. Dades que el PP ni ha sabut, ni ha pogut millorar en més d’una dècada.

Llistat de les poblacions i ingressos de mitjana per familia 2013 (PDF)

LLÍRIA, CON 11 AÑOS DE GOBIERNO DEL PP SE HA CONVERTIDO EN UN MUNICIPIO DE LOS MÁS POBRES

Riera: “De los 50 municipios valencianos de más de 10 mil habitantes, Llíria ocupa el lugar 49 como uno de los más pobres”.

Con el PP al frente del Gobierno municipal, Llíria no sólo no avanza, sino que ha retrocedido y se ha convertido en uno de los municipios valencianos más pobre por orden de ingresos por familia. De los 50 municipios valencianos de más de 10 mil habitantes, la localidad edetana ocupa el lugar 49. Prácticamente el último de la lista.

Desde Compromís estamos contemplando con perplejidad cual es la realidad social que ha conseguido el Partido Popular de Llíria con sus políticas que han aplicado en el gobierno municipal en los últimos 11 años de desgobierno populista. Y cómo también a nivel de País Valenciano y su mal gobierno nos ha dejado a todos los valencianos y valencianas a la cola del Estado Español.

Según la portavoz económica de Compromís en el ayuntamiento de Llíria, Imma Riera Lloret, los datos de la “renta media familiar” es decir los ingresos mensuales por familia y mes, son demoledores para los ciudadanos de Llíria, ya que nos sitúa a la cola de municipios del País Valenciano y del Camp de Túria. Un hecho que demuestra la inoperatividad de las políticas que ha aplicado el gobierno municipal del PP en los últimos 11 años en la localidad y que nos dejan en una situación de mucha más precariedad para afrontar la estafa que llaman crisis.

Riera apunta que, si la media del Estado es de 1.916,67 euros/mes, la de la ‘Comunidad’ está por debajo, con 1.885 euros/mes. Pero lo más preocupante, es que en Llíria, esta cifra se reduce más todavía hasta los 1,872 euros/mes.

Si nos comparamos con poblaciones de la Comarca del Camp de Túria, con cerca o más de 20.000 habitantes, tenemos a La Eliana con 2.079 euros/mas, Riba-roja con 2.038 y Bétera con 1.974. Situación que demuestra que Llíria ha perdido la iniciativa y de capital comarcal, sólo le queda el nombre.

Tampoco sorprende nada que incluso estemos por debajo de la media de la ‘Comunidad’, y es que: Que esperaban de unas políticas municipales que para lavar sus números rojos sólo supieron apretar a las economías familiares aumentando los impuestos y las tasas municipales? Que esperaban de un equipo de gobierno de durante más de 3 años no han sabido exigirle a Sr. Fabra que nos pagará los 3 millones de euros que debía? Que esperaban de un equipo de gobierno que ha hecho una política urbanística depredadora para los vecinos y vecinas del municipio, teniendo un Polígono Industrial fantasma sin luz, donde no se instala ninguna nueva empresa?

Todo un record de despropósitos que al final afectan nuestra economía local, ya que estos datos no son cualquier cosa, dado que todas las empresas inversoras, entidades financieras, y sobre todo empresas del ámbito comercial y de distribución etc.., utilizan este parámetro para tomar decisiones en sus inversiones empresariales y es claro que no piensan en Llíria para llevar sus negocios. Datos que el PP ni ha sabido, ni ha podido mejorar en más de una década.