L’advocat i membre del torn d’ofici Miquel Barona ha fet oficial hui la seua candidatura per encapçalar la llista de Compromís per Llíria.

Aquesta és  la seua carta de presentació:

Sóc Miquel Àngel Barona Sellés, em presente a les primàries municipals de Compromís a la localitat de Llíria amb afany des sumar-me a un projecte comú, des del valencianisme polític d´esquerra al que pertany el Bloc Nacionalista Valencià de la Coalició Compromís.

Des del reconeixement a la gran feina que han desenvolupat els companys a les tasques d´oposició municipal, vull sumar els meus esforços per tal de canviar el signe de les polítiques amb què el Partit Popular ha matxucat a la ciutadania i posar la prioritat en les persones i els interessos locals.

Com a advocat i membre del torn d’ofici de Llíria he combatut els devastadors efectes de la crisi per als més desafavorits per la crisi i per la manca d´ajudes: desnonaments, execucions hipotecàries, divorcis i violència de gènere, etc.

Preocupat pels nombrosos entrebancs i excessives formalitats que han de patir els que demanen ajut, me n´he adonat de l´insuficiència d´intervenir cas a cas per redreçar la situació de retall de drets i d´assistència social. Trobe que el que pertoca és emprendre una acció d’abast més ampli i general com ara la que es pot assolir amb la participació política.

Considere que és el moment de fer un pas endavant i combatre la pobresa i el desempar que pateixen sectors creixents de la nostra població, amb un pla d´ocupació realista i seriós, revitalitzar el teixit productiu i el comerç local. Procurar el rescat de les concessions administratives i serveis privatitzats per altres públics, a preus raonables i de qualitat. Cal introduir una major progressivitat en la tributació local atenent la capacitat econòmica, bonificacions per a qui cree ocupació i fraccionaments o compliments substitutius per a qui no els puga satisfer temporalment. S´imposa racionalitzar els desenvolupaments urbanístics que tan pírrics resultats han donat. Les urbanitzacions i disseminats del terme han de rebre serveis com a part del poble que son. No es pot endarrerir més la creació d´un Centre de Dia públic i gratuït per a majors i malalts crònics o amb problemes mentals. L´hospital ha d´obrir-se amb especialitats, amb quiròfans i connectat amb el nucli urbà. Hem de millorar els espais de formació per a joves, aturats i majors, com ara l´Escola d´Adults i l´EOI que es troben en situació de precarietat i multiplicar els cursos que afavorisquen l´ocupabilitat i els tallers. Les escoletes de 0 a 3 anys i menjadors escolars de han de ser accessibles per a tots el pares que les

necessiten. La participació ciutadana aixi com el suport a les associacions locals i al tercer sector han de tenir un impuls decidit en els temps que vivim, tot fomentant les sinergies entre elles i amb l´administració. I no podem descuidar la preservació i posada en valor del nostre patrimoni, cultura i història, tot considerant que Llíria ha sigut des de sempre un cresol de cultures.

Per procurar tot això i d´altres iniciatives espere tenir el vostre suport a la meua candidatura per encapçalar la llista de la Coalició Compromís a l´alcaldia de Llíria o per formar part d´ella. Les solucions no seran fàcils i no es tracta d´una empresa d´un sol home o dona. Tanmateix siga quin siga el resultat de les primàries estaré a disposició dels companys per col·laborar en aquesta tasca i també vos demane la vostra participació a les primàries locals i a tot el procés electoral municipal.