El proper 10 de gener es celebrarà en Llíria la Jornada “Biomassa i desenvolupament local: Per un futur econòmic sostenible”. L’esdeveniment, organitzat pel col·lectiu local de Compromís, contarà amb la col·laboració del Fòrum Gestió Territorial Sostenible i Energia un col·lectiu de tècnics al que participen Pebrella ATF Consultora S.L. i professionals independents; tots amb una llarga trajectòria professional i experiència contrastada en la matèria.

Aquesta  agrupació ofereix assessorament sobre els millors sistemes i mètodes per a convertir recursos sostenibles i renovables en energia que proveïsca instal·lacions productives, edificis públics i llars i en com este aprofitament es pot convertir en un element clau per al desenvolupament local.  Els membres del Fòrum defensen que els projectes energètics s’han d’inserir en cicles integrals de producció i consum de forma que es maximitze el benefici local de les experiències sense causar efectes ambientals nocius.

La proposta de jornada es centra en l’estat de la qüestió de la producció i valorització de biomassa i la seua relació amb el desenvolupament local i en presentacions d’experiències pràctiques ja presents al nostre entorn que completen els continguts.

La jornada que durarà tot el matí del dissabte 10 de gener s’ha concebut com un esdeveniment dinàmic amb exposicions curtes (d’uns 20 minuts cadascuna) que estaran obertes a torns de preguntes i la participació del públic.

L’assistència a les jornades és completament gratuïta i no requereix de cap tràmit.

Programa de les jornades.

9:45 Recepció de participants.

10:00 Inauguració de la jornada per representants de Compromís.

10:15 Presentació: Biomassa i desenvolupament local. De la teoria a la pràctica. Xavi Delgado Franco, Pebrella ATF Consultora S.L. Fòrum Gestió Territorial Sostenible i Energia.

11:00 Pausa cafè.

11:30 PresentacióCasos pràctics de cicles integrals locals d’aprofitament de la biomassa. Carles Rodrigo Alfonso, Pebrella ATF Consultora S.L. Fòrum Gestió Territorial Sostenible i Energia.

12:00 Presentació: Cicle integral de biomassa a la Granja Escola i Centre de Menors Luís Amigó de Villar del Arzobispo. L’experiència d’una instal·lació a la nostra àrea. Agustín Pons. Tècnic en instal·lacions de biomassa. Fòrum Gestió Territorial Sostenible i Energia.

12:30 Debat.

13:00 Cloenda.

Confirmar assistència a:[email protected] o cridant a Tf: 607 038 047