El Govern del PP va sol·licitar que la localitat es convertira en Zona d’Afluència Turística (ZAT) per poder obrir les grans superfícies tots els caps de setmana en estiu.

Per al portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, “esta mesura torna a posar en perill la supervivència del xicotet i mitjà comerç local, que és el pulmó dels nostres pobles i ciutats, i és qui ens aporta vertaderament riquesa, tant econòmica com social. Atacar-lo amb mesures liberalitzadores d’horaris a grans superfícies, és atacar els fonaments dels nostres teixits urbans mediterranis”.

Segons Garcia, “esta petició sols te com a objectiu que les grans superfícies de Llíria puguen obrir tots els diumenges durant este pròxim estiu, una mesura a la que la Federació de Comerç ja s’ha oposat en anys anteriors, atès que perjudica directament al comerç tradicional d’alimentació, begudes i drogueria, ja castigats de per si per la pressió de les grans superfícies que hi ha en la localitat”.

La Coalició Compromís-MoVe es reunirà amb la nova Junta de la Federació de Comerç local per abordar esta petició feta des del consistori per part del PP sense consens previ amb el xicotet i mitjà comerç local, així com delimitar quines accions s’han de reclamar al nou Govern per tal de que no es faça efectiva i no  es torne a perjudicar a este sector productiu de Llíria.