Garcia: “Tots els centres hospitalaris valencians disposen de transport públic regular, la Generalitat no pot deixar que Llíria siga l’únic centre sense un autobús comarcal que done servei als potencials usuaris”.

Segons el 1er. Tinent d’alcalde de Llíria i portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, des del més d’abril de 2015 està oberta l’Extensió Hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria. Esta instal·lació s’ha fet en una paratge anomenat Cabeço de l’Àguila, junt l’autovia CV-35 (València-Ademús), fora del casc urbà, a més de 2 quilòmetres de la Ciutat de Llíria.

Este centre hospitalari, apunta Garcia, dona cobertura a prop de 100 mil habitants de les Comarques del Camp de Túria, Serrans i Racó d’Ademús, en un àrea geogràfica molt dispersa, amb molts quilòmetres de distància d’una població a un altra i amb unes dotacions de servies de transport públic prou deficients i inconnexes.

En el Pla Zonal d’autobusos Metropolità de MetroBus, que coordina la Conselleria de Transports, no es contempla que l’actual Línia 145 tinga parada més enllà de la capital del Camp de Túria. Fet que impossibilita la mobilitat dels potencials usuaris de Llíria i de les poblacions del Camp de Túria que fan servir esta línia de transport públic.

I és per això que des del grup Municipal de Compromís-MoVe s’ha presentat una moció per sol·licitar a la Conselleria de Transports a fer un nou estudi del recorregut i freqüències en la Línia 145 València-Llíria, on el seu objectiu siga que esta línia tinga com a parada final de trajecte l’Hospital de Llíria.

Amb esta mesura, afirma l’edil de Llíria, els veïns de les poblacions del Camp de Túria per on transcorre esta línia, tindrien connexió directa a l’hospital comarcal sense cap problema. Fent més accessible el centre hospitalari, tant per als treballadors com per als usuaris.

COMPROMIS-MOVE RECLAMA LA DOTACIÓN DE UN SERVICIO DE BUS PARA EL HOSPITAL DE LLÍRIA

Garcia: “Todos los centros hospitalarios valencianos disponen de transporte público regular, la Generalitat no puede dejar que Llíria sea el único centro sin un autobus comarcal que de servicio a los potenciales usuarios”.

Según el 1*er. Teniente de alcalde de Llíria y portavoz de Compromis-MoVe, Paco Garcia Latorre, desde el mes de abril de 2015 está abierta la Extensión Hospitalaria de Arnau de Vilanova en Llíria. Esta instalación se ha hecho en una paraje llamado Cabeço del Àguila, junto la autovía CV-35 (Valencia-Ademuz), fuera del casco urbano, a más de 2 kilómetros de la Ciutat de Llíria.

Este centro hospitalario, apunta Garcia, da cobertura a cerca de 100 mil habitantes de las Comarcas del Camp de Túria, Serranos y Rincón de Ademuz, en un área geográfica muy dispersa, con muchos kilómetros de distancia de una población a un otra y con unas dotaciones de servicios de transporte público bastante deficientes e inconexas.

En el Plan Zonal de autobuses Metropolitano de MetroBus, que coordina la Conselleria de Transportes, no se contempla que la actual Línea 145 tenga parada más allá de la capital del Camp de Túria. Hecho que imposibilita la movilidad de los potenciales usuarios de Llíria y de las poblaciones del Camp de Túria que usan esta línea de transporte público.

Es por ello que desde el grupo Municipal de Compromís-MoVe se ha presentado una moción para solicitar a la Conselleria de Transportes a hacer un nuevo estudio del recorrido y frecuencias en la Línea 145 Valencia-Llíria, donde su objetivo sea que esta línea tenga como parada final de trayecto el Hospital de Llíria.

Con esta medida, afirma el edil de Llíria, los vecinos de las poblaciones del Camp de Túria por donde transcurre esta línea, tendrían conexión directa al hospital comarcal sin ningún problema. Haciendo más accesible el centro hospitalario, tanto para los trabajadores como para los usuarios.