El passat 24 de maig el col·lectiu municipal de Compromís-MoVe va assumir el mandat que li va confiar la ciutadania de Llíria per tal de construir un nou govern que trencara amb les polítiques urbanitzides i conservadores que el Partit Popular havia estat portant endavant durant 12 llargs anys. Vam decidir contribuir per donar lloc a un govern de canvi estable i fort, per això vam iniciar amb molta il·lusió i treball unes negociacions amb el Partit Socialista que establiren el marc de treball d’aquests pròxims quatre anys, volíem posar en comú els nostres projectes de ciutat, volíem debatre, volíem fer política des de la transparència, la participació, volíem noves formes i aire fresc, però sobretot volíem fer política amb i per a les persones i tornar a fer de Llíria un municipi viu, actiu, cultural i sostenible.

Malauradament, i després d’uns mesos d’intenses i duríssimes negociacions, sentim comunicar-vos que el PSOE ni tan sols ha volgut signar un protocol que ens servira de base per a establir un acord de govern. Compromís-Move per tant no té, per part del PSOE, cap garantia de què efectivament s’aposte per un canvi de model tant polític com de ciutat, i on les persones i les empreses locals siguen els beneficiaris directes de les polítiques del nostre municipi.

Creiem que des de Compromís-Move hem de ser fidels i coherents amb la nostra proposta programàtica per a Llíria i no podem recolzar ni ser còmplices de projectes polítics que no trenquen amb les polítiques antisocials i urbanitzides que ha vingut desenvolupant fins ara el PP. Per responsabilitat i compromís amb els nostres veïns i veïnes, no volem ni podem donar continuïtat a un model polític en el qual no creiem per què ja s’ha demostrat que és un fracàs i una ruïna per al municipi i la seua ciutadania.

Nosaltres no volem enganyar a ningú, tenim les idees clares i és per tot això que marxem del govern; perquè creiem en una Llíria democràtica, transparent, participativa, innovadora, sostenible i sobretot en una Llíria socialment justa. Des de el grup municipal Compromis-Move continuarem treballant i recolzant els projectes i totes aquelles iniciatives que siguen beneficioses per al poble de Llíria. No tingueu cap dubte que ens deixarem la pell com sempre hem fet treballant perquè això siga possible, Llíria ho mereix.

Les regidories que es quedaran vacants i en les que han estat treballant els regidors i regidores de compromís-MoVe els darrers mesos són les de Urbanisme, Benestar Social i Joventut, Cultura i Patrimoni Històric-artístic, Sostenibilitat i Medi ambient i la de Transparència i Govern Obert.