Garcia: “Amb estes ajudes es podria revitalitzar el turisme i la zona centre comercial, les connexions amb les urbanitzacions i l’entorn urbà, a més de generar un desenvolupament sostenible i integrat per a contribuir a l’estratègia Europea 2020”.

En el BOE de 17 de novembre es va publicar la convocatòria per a la definició d’estratègies integrades de desenvolupament sostenible, que estan finançades pels fondos FEDER en un 70% i que per a una població com Llíria podria arribar a ser de 5 milions d’euros. Unes ajudes que també servirien per al foment de l’ocupació.

L’objectiu d’este programa és fer front als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials que afecten a les àrees urbanes, i aplicar accions integrades per a un desenvolupament urbà sostenible.

Segons el Portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, Llíria és un dels municipis que més ha patit la crisi dels darrers anys, ja que estem entre les 50 pitjors ciutats de més de 20.000 habitants de tot l’estat espanyol. Patim un deteriorament gran dels barris tradicionals i tenim una població molt dispersa al terme que incrementa les dificultats de mobilitat.

Des de la Coalició es considera que esta convocatòria de fondos FEDER, podria resultar d’interés per a Llíria, en la línia de presentar un projecte de revitalització urbana, amb la millora de la mobilitat urbana i entre les urbanitzacions, posant en valor tots els barris antics de Llíria i els principals monuments de la ciutat, en especial la zona centre i la plaça major, donant una major rellevància a les dos joies més importants com són la façana de l’Esglèsia de l’Assumpció i Ca la Vila. També en la disminució del transport privat front el col·lectiu i en donar un major protagonisme a vianant pel centre de la ciutat i la creació de places d’aparcament dissuasius a les rodalies de Llíria, a més de la creació d’un gran anell verd entre les muntanyes del Pich, La Torreta i Santa Bàrbara que envolten la Ciutat.

Per a Garcia, un projecte d’estes característiques portaria un increment de l’ocupació, millora de la qualitat de vida, increment de visitants, regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà i reducció de gasos d’efecte hivernacle.

Corresponen a la Comunitat Valenciana un total de 113 milions d’euros, dels quals ara es destinaran 83 milions en una primera convocatòria per a projectes de renovació urbana amb incidència en la millora de l’àmbit econòmic, ambiental, climàtic, demogràfic i social que afavorisquen un desenvolupament urbà integrat.

Es per això, que des de Compromís-MoVe s’ha proposat a l’equip de Govern tirar endavant la elaboració d’un projecte d’estes característiques i presentar-lo a la línia d’ajudes FEDER que estarà oberta fins els pròxim mes de gener de 2016.

http://boe.es/boe/dias/2015/11/17/pdfs/BOE-A-2015-12423.pdf

 

COMPROMIS-MOVE PROPONE QUE LLÍRIA ENTRE EN LA NUEVA LÍNEA DE FONDOS FEDER

García: “Con estas ayudas se podría revitalizar el turismo y la zona centro comercial, las conexiones con las urbanizaciones y el entorno urbano, además de generar un desarrollo sostenible e integrado para contribuir a la estrategia Europea 2020”.

En el BOE de 17 de noviembre se publicó la convocatoria para la definición de estrategias integradas de desarrollo sostenible, que están financiadas por los fondos FEDER en un 70% y que para una población como Llíria podría llegar a ser de 5 millones de euros. Unas ayudas que también servirían para el fomento del empleo.

El objetivo de este programa es hacer frente a los retos económicos, ambientales, climáticos, demográficos y sociales que afectan en las áreas urbanas, y aplicar acciones integradas para un desarrollo urbano sostenible.

Según el Portavoz de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, Llíria es uno de los municipios que más ha sufrido la crisis de los últimos años, ya que nos encontramos entre las 50 peores ciudades de más de 20.000 habitantes de todo el estado español. Sufrimos un deterioro grande de los barrios tradicionales y tenemos una población muy dispersa en el término que incrementa las dificultades de movilidad.

Desde la Coalición se considera que esta convocatoria de fondos FEDER, podría resultar de interés para Llíria, en la línea de presentar un proyecto de revitalización urbana, con la mejora de la movilidad urbana y entre las urbanizaciones, poniendo en valor todos los barrios antiguos de Llíria y los principales monumentos de la ciudad, en especial la zona centro y la plaza mayor, dando una mayor relevancia a las dos joyas más importantes cómo son la fachada de la Iglesia de la Asunción y Ca la Vila. También en la disminución del transporte privado frente el colectivo y al dar un mayor protagonismo al peatón por el centro de la ciudad y la creación de plazas de aparcamiento disuasorias alrededor de Llíria, además de la creación de una gran anillo verde entre las montañas del Pich, La Torreta y Santa Bàrbara que rodean la Ciudad.

Para García, un proyecto de estas características traería un incremento del empleo, mejora de la calidad de vida, incremento de visitantes, regeneración física, económica y social del entorno urbano y reducción de gases de efecto invernadero.

Corresponden en la Comunidad Valenciana un total de 113 millones de euros, de los cuales ahora se destinarán 83 millones en una primera convocatoria para proyectos de renovación urbana con incidencia en la mejora del ámbito económico, ambiental, climático, demográfico y social que favorezcan un desarrollo urbano integrado.

Es por ello, que desde Compromís-MoVe se ha propuesto al equipo de Gobierno llevar adelante la elaboración de un proyecto de estas características y presentarlo a la línea de ayudas FEDER que estará abierta hasta el próximo mes de enero de 2016.