Segons el Portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, el desgovern, manca de previsió i de diàleg del grup socialista al front de l’ajuntament està bloquejant el futur de Llíria.

Este darrer plenari, la decisió unipersonal de l’alcalde, de retirar la modificació de crèdits per incorporar els romanents del darrer any 2015,  va impedir que més de 2,4 milions d’euros conformaren una sèrie d’iniciatives encaminades a suplementar partides que s’avançaren per al pagament de proveïdors, l’ampliació del Pla d’Ocupació local per a prop de 40 contractes nous, la millora dels barris perifèrics (com els accessos a les urbanitzacions) de la ciutat que faciliten la mobilitat i l’accessibilitat als ciutadans i el foment del comerç, amb línies d’ajudes directes als afectats per les obres de Partidors.

El portaveu de la Coalició ha assenyalat que una volta coneguda la situació positiva de romanent, i d’una manera responsable i sensata, es va consultar al tècnics municipals quines actuacions eren ineludibles per part del consistori, com ara el pagament de prop d’1 milió d’euros en amortització de préstecs, el compliment de sentències judicials i actuacions en el polígon de Carrases, com el compromís de complimentar un conveni per portar llum a l’Hospital de Llíria, inversions que suposaven prop de mig milió d’euros. Quedant disponible per a inversions i actuacions diverses prop d’1 milió.

Compromís-MoVe, davant la necessitat més important que te a hores d’ara la Ciutat de Llíria, va proposar que una part d’eixe romanent es destinara a suplementar el Pla d’Ocupació Local, amb la finalitat de poder arribar a contractar prop de 40 persones més. Un Pla que el PSOE volia eliminar i que per contra,  tants bons resultats dona i que molts treballadors l’estan esperant com últim recurs a la xacra de l’atur que en el cas de Llíria està al voltant de les 3 mil persones. Estos plans van ser una aposta de Compromís i són en molts casos l’única eixida laboral que troben algunes famílies en Llíria.

Igualment, es va proposar crear nous accessos a les urbanitzacions, centrant les actuacions en una entrada clau per a l’entorn de Sant Vicet com és l’accés de l’eixida de l’autovia CV-25 per la zona nord de les urbanitzacions ubicades darrere del Centre Cívic El Prat”. Una infraestructura que la Federació d’Urbanitzacions ha reclamant junt als veïns d’estos barris de manera reiterada. Ja que actualment l’únic accés es a través del Polígon de Rascanya. Una proposta consensuada en anteriors etapes en el consistori per part de tots els grups municipals.

Altra inversió important que s’ha proposat és la de construir una nova Central de Policia al Pla de l’Arc, un edifici multifuncional, modern i adaptat a les noves tecnologies que fa anys tenia que haver-se executat i que per mancances pressupostaries ha estat demorat en el temps. També, apunta Garcia, esta proposata va ser aprovada per unanimitat en anteriors corporacions i s’ha reafermat en diversos acords de ple en l’actual legislatura.

En matèria comercial, Compromís-Move varen donar suport econòmic a una proposta que es va aprovar en el ple, que era la de dotar una partida per ajudar i fomentar els comerços afectats per les obres de Partidors. Una línia d’ajudes aprovada per unanimitat i que sols resta que la convoque el alcalde com a òrgan competent per a fer-ho. Unes ajudes que estan esperant els comerciants per totes les inclemències que estan patint en una obra erràtica, mal planificada, amb una empresa incomplidora i infractora, i a més, que s’han planificat i executat sense consens amb el sector comercial i veïnal de Llíria.

Així mateix, es van proposar millores en les instal·lacions esportives de la localitat, sobretot en la millora i acondicionament dels vestidors del Pavellos poliesportius, tant del Pla de l’Arc com el Pavelló Vell del C/ Sant Miquel.

Altra intervenció que ha proposat Compromís-Move és en la Vila Vella, intervenint en el vial que dona accés al Pont del Vidre, en la zona del C/ Joan de Mata, per tal de poder anar donant una solució a este barri antic de la ciutat en el seu accés a la Vila Vella.

Per finalitzar, la Coalició va centrar les seues propostes en l’adquisició de més contenidors, tant per al casc urbà com a les urbanitzacions, ja que la disponibilitat actual és mínima i cal millorar este servei bàsic dels ciutadans. Igualment, es va proposar una campanya d’esterilització felina i la creació d’una línia per a impulsar activitats en matèria de benestar animal en el municipi.

La incomprensible retirada per part de l’alcalde de esta modificació de crèdits ha deixat bloquejades moltes inversions i suplementació de partides que a hores d’ara podrien estar millorant la qualitat de vida dels llirians i llirianes, donant major possibilitat d’ocupació a les persones en atur, millorant la seguretat del ciutadans i reforçant el sector comercial de la localitat, entre altres actuacions menors i de compliment de resolucions judicials pendents i convenis compromesos.

Des de Compromís es continua tendint la ma al govern local per poder enllestir propostes de futur que siguen útils per a Llíria, consensuades i amb rigor, prioritzant actuacions que es centren en el treball i el benestar de les persones, que revitalitzen el sector econòmic i proporcionen nous jaciments d’ocupació.