La proposta de Compromís-MoVe ja és una realitat. Els comerciants podran presentar les sol·licituds fins el pròxim dia 9 de setembre.

Davant els inconvenients i perjudicis que han causat les obres de remodelació de la Plaça de Partidors de Llíria, el Grup Municipal de Compromís-MoVe va presentar fa uns mesos al Ple de l’ajuntament una proposta per establir una línia d’ajudes que anara dirigida als professionals i locals comercials afectats per les mateixes. La proposta fou aprovada, així com la modificació pressupostària i la dotació de 30 mil euros que donaren cobertura a esta línia d’ajudes.

Segons el portaveu de la Coalició, Paco Garcia Latorre, una volta aprovada la proposta i tenint el crèdit per executar-la, sols restava la convocatòria de les ajudes, la qual s’ha materialitzat ara a principi d’agost i el termini per poder sol·licitar-les serà fins al 9 de setembre, podent justificar l’execució de les activitats com a data límit el 4 de novembre.

En este cas, afirma Garcia, l’ampliació del Pla d’actualització de la imatge comercial i noves tecnologies del comerç de Llíria 2016 anirà destinada exclusivament a aquells establiments situats al voltant de la Plaça de Partidors.

Els 30.000 mil euros amb que està dotat este nou Pla es sumen als 15.000 del Pla anterior i s’ofereixen dos línies de subvencions. Una dedicada a l’actualització de la imatge comercial i noves tecnologies del comerç i un altra destinada a despeses corrents de funcionament dels establiments per llum, lloguer i aigua fins a un màxim del 40% i un límit de 400 o 200 euros en funció de la zona. Únicament podran accedir a estes ajudes aquells comerços que estaven oberts al públic al començament de les obres.

Des de Compromís felicitem que la proposta presentada s’haja portat endavant, ja que reconeix l’esforç i paciència que han tingut els comerços de la zona i per què  finalment,  s’han conclòs les obres de la Plaça de Partidors. Unes obres que esperem servisquen per aprendre de les errades comeses i siguen el primer pas d’una peatonalització del centre comercial i urbà de la Ciutat de Llíria, que millore la qualitat de vida dels veïns i potèncie el sector turístic i comercial.

NOTES RELACIONADES:

23 maig 2016

Aprovada la sol·licitud per a que es convoquen ajudes als comerços afectats per les obres de Plaça Partidors

Garcia: “Ara la responsabilitat de que es faça efectiva o no esta línia d’ajudes recau en l’alcalde, que és l’òrgan competent”. A proposta de Compromís-MoVe, es va acordar en el Ple d’Ajuntament de Llíria de 21 d’abril de 2016, la…[+] Llig més

13 maig 2016

Compromís-MoVe dona suport al comerç afectat per les obres de Partidors

S’ha proposat al Ple de l’ajuntament fer una línia d’ajudes als comerciants de la zona i que la Plaça contemple totes les possibilitats de mobilitat i serveis. Este dimecres ens vam reunir amb els i les comerciants de la zona…[+] Llig més

19 abril 2016
Es proposa una línea d’ajudes als comerciants de Llíria afectats per les obres de la plaça Partidors

Garcia: “Volem ajudar als nostres comerciants a minimitzar l’impacte negatiu d’unes obres que se van a demorar més del previst inicialment”. El Grup Municipal de Compromís-MoVe, davant l’impacte negatiu que està generant l’execució de les obres de peatonalització de la…[+] Llig més

 

Aprobadas y convocadas las ayudas al comercio local situado en la zona de la Plaza de Partidors

La propuesta de Compromís-MoVe ya es una realidad. Los comerciantes podrán presentar las solicitudes hasta el próximo día 9 de septiembre.

Ante los inconvenientes y perjuicios que han causado las obras de remodelación de la Plaza de Partidors de Llíria, el Grupo Municipal de Compromiso-MoVe presentó hace unos meses al Pleno del ayuntamiento una propuesta para establecer una línea de ayudas que fuera dirigida a los profesionales y locales comerciales afectados por las mismas. La propuesta fue aprobada, así como la modificación presupuestaria y la dotación de 30 mil euros que dieran cobertura a esta línea de ayudas.

Según el portavoz de la Coalición, Paco Garcia Latorre, una vez aprobada la propuesta y teniendo el crédito para ejecutarla, sólo restaba la convocatoria de las ayudas, la cual se ha materializado ahora a principio de agosto y el plazo para poder solicitarlas será hasta el 9 de septiembre, pudiendo justificar la ejecución de las actividades como fecha tope el 4 de noviembre.

En este caso, afirma García, la ampliación del Plan de actualización de la imagen comercial y nuevas tecnologías del comercio de Llíria 2016 irá destinada exclusivamente a aquellos establecimientos situados alrededor de la Plaza de Partidors.

Los 30.000 mil euros con que está dotado este nuevo Plan se suman a los 15.000 del Plan anterior y se ofrecen dos líneas de subvenciones. Una dedicada a la actualización de la imagen comercial y nuevas tecnologías del comercio y otra destinada a gastos corrientes de funcionamiento de los establecimientos por luz, alquiler y agua hasta un máximo del 40% y un límite de 400 o 200 euros en función de la zona. Únicamente podrán acceder a estas ayudas aquellos comercios que ya estaban abiertos al público a comienzos de las obras.

Desde Compromís felicitamos que la propuesta presentada se haya llevado a cabo, ya que reconoce el esfuerzo y paciencia que han tenido los comercios de la zona y por qué  finalmente se han concluido las obras de la Plaza de Partidors. Unas obras que esperamos sirvan para aprender de los errores cometidos y sean el primer paso de una peatonalización del centro comercial y urbano de la Ciudad de Llíria, que mejore la calidad de vida de los vecinos y potencie el sector turístico y comercial.