Elena Jiménez: “És necessari abordar d’una vegada per sempre el Pla Director de Sanejament, així com portar l’aigua potable a diverses zones urbanitzables del terme municipal”.

Avui, en el dia internacional de l’aigua, el Grup Municipal de Compromís-MoVe torna a realitzar una crida a l’administració local per a abordar dos problemes que són endèmics en el municipi de Llíria i que estan relacionats amb el cicle integral de l’aigua, com són: l’elaboració d’un Pla Director de Sanejament i la dotació de subministrament d’aigua potable a diversos nuclis de població.

Segons la portaveu d’urbanisme de Compromís-Move en el consistori edetà, Elena Jiménez Garrido, el municipi ha de reconèixer i actuar en conseqüència, que l’accés a l’aigua potable i al sanejament públic, són dos elements que són responsabilitat directa de l’ajuntament, i per tant, ha d’arbitrar la mesures urbanístiques i de gestió que siguen més idònies per a dotar d’aquests serveis bàsics als veïns que viuen en la localitat i que en ple segle XXI manquen dels mateixos.

La Coalició, apunta l’edil, ha proposat en diverses ocasions la viabilitat de models de gestió alternatius a la realització de PAIs complets, on es tinga en compte tant la qualitat de l’aigua subministrada com de l’aigua que ha de ser tractada, així com la seua sostenibilitat ambiental i també econòmica. Realitzant actuacions per fases i atenent a la realitat social de les persones que ha de ser usuàries dels mateixos.

Segons Jiménez, les últimes Sentencies del Tribunal Suprem vénen a corroborar i donar la raó a les propostes que Compromís-MoVe ha vingut defensant durant els últims anys en l’ajuntament de Llíria, on l’administració ha de ser la garant que aquests serveis bàsics han de prestar-se en òptimes condicions i ser d’abast universal a tots els veïns del municipi, utilitzant els mecanismes i sistemes de subministrament i depuració que la normativa europea aconsella. Podent utilitzar diversos models de gestió i finançament per a dur a terme aquesta fi.

Avui en el “Dia Mundial de l’Aigua”, Jiménez reclama novament al consistori que es pose les piles i duga a terme les propostes que la Coalició de Compromís-Move ha proposat al ple, com són la compra de nous pous d’aigua, la realització de les obres de canalització i l’elaboració d’un Pla Director de Sanejament que done una resposta tècnica i econòmica a la multitud d’habitatges del municipi de Llíria que manquen de sistema de clavegueram i depuració.

 

Compromís-Move reclama «soluciones urgentes» en el ciclo integral del agua en Llíria

 

Elena Jimenez: “Es necesario abordar de una vez por todas el Plan Director de Saneamiento, así como llevar el agua potable a diversas zonas urbanizables del término municipal”.

 

Hoy, en el día internacional del agua, el Grupo Municipal de Compromís-MoVe vuelve a realizar un llamamiento a la administración local para abordar dos problemas que son endémicos en el municipio de Llíria y que están relacionados con el ciclo integral del agua, como son: la elaboración de un Plan Director de Saneamiento y la dotación de suministro de agua potable a diversos núcleos de población.

 

Según la portavoz de urbanismo de Compromís-Move en el consistorio edetano, Elena Jimenez Garrido, el municipio ha de reconocer y actuar en consecuencia, de que el acceso al agua potable y al saneamiento público, son dos elementos que son responsabilidad directa del ayuntamiento, y por tanto, ha de arbitrar la medidas urbanísticas y de gestión que sean más idóneas para dotar de estos servicios básicos a los vecinos que viven en la localidad y que en pleno siglo XXI carecen de los mismos.

 

La Coalición, apunta la edil, ha propuesto en diversas ocasiones la viabilidad de modelos de gestión alternativos a la realización de PAIs completos, donde se tenga en cuenta tanto la calidad del agua suministrada como del agua que ha de ser tratada, así como su sostenibilidad ambiental y también económica. Realizando actuaciones por fases y atendiendo a la realidad social de las personas que ha de ser usuarias de los mismos.

 

Según Jiménez, las últimas Sentencies del Tribunal Supremo vienen a corroborar y dar la razón a las propuestas que Compromís-MoVe ha venido defendiendo durante los últimos años en el ayuntamiento de Llíria, donde la administración ha de ser la garante de que estos servicios básicos han de prestarse en óptimas condiciones y ser de alcance universal a todos los vecinos del municipio, utilizando los mecanismos y sistemas de suministro y depuración que la normativa europea aconseja. Pudiendo utilizar diversos modelos de gestión y financiación para llevar a cabo este fin.

 

Hoy en el “Día Mundial del Agua”, Jiménez reclama nuevamente al consistorio que se ponga la pilas y lleve a cabo las propuestas que la Coalición de Compromís-Move ha propuesto al pleno, como son la compra de nuevos pozos de agua, la realización de las obras de canalización y la elaboración de un Plan Director de Saneamiento que dé una respuesta técnica y económica a la multitud de viviendas del municipio de Llíria que carecen de sistema de alcantarillado y depuración.