La Coalició impulsa la implantació d’un segon dia de mercat a la zona del Pla de l’Arc.

Segons la Coalició, el principal dia de venda dels comerços ubicats al municipi de Llíria i en especial a la zona centre, es el dijous, coincidint amb la realització del mercat de venda no sedentària.

Per al portaveu del Grup Municipal de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, hi ha una tradició de mercats de venda no sedentària a València els quals tenen un poder d’atracció de visitants de municipis veïns, que a més de comprar productes de les parades existents, realitza també despesa al comerç i serveis de de les ciutats on es desenvolupen. Com és el cas de Llíria.

La situació econòmica de la nostra localitat és complicada amb prop de 2.500 persones aturades inscrites al SERVEF, amb un gran nombre d’aquests desocupats que són de llarga durada i amb dificultats per a trobar treball.

Garcia apunta que, la Ciutat de Llíria té un volum de població suficient per a realitzar més d’un mercat de venda no sedentària a la setmana i que a més es poden realitzar en altres polaritats comercials. Població que arriba a triplicar-se en els mesos estacionals de l’estiu.

Els venedors ambulants, molts d’ells veïns de Llíria, han manifestat en diverses ocasions, a l’igual que la Federació del Comerç de Llíria, la possibilitat de realitzar més mercats a Llíria, amb la fi d’atraure més compradors i incrementar la rendibilitat dels seus negocis. Ja que és una activitat que a més de generar riquesa, es compatible amb altres que s’ofereixen a Llíria.

Considerant que la Zona del Pla de l’Arc, compta amb les infraestructures adequades per a ubicar un nou mercat de venda no sedentària i amb zones de facilitat d’aparcament i d’accés, així com que la seua implantació podria ser una oportunitat per a famílies del municipi per a millorar les opcions de guanyar-se la vida i crear un focus d’atracció per a la resta de comerç local, es pel que el Grup Municipal de Compromís-MoVe ha proposat al Ple mostrar la conveniència i necessitat de la creació d’un nou dia mercat de venda ambulant a la zona del Pla de l’Arc, a realitzar en cap de setmana, concretament per als dissabtes.

Des de la Coalició s’ha proposat que es convoque durant el mes d’abril-maig una reunió extraordinària del Consell Local de Comerç amb la finalitat de debatre i concretar la viabilitat, lloc i forma de portar endavant la implantació d’este segons dia de mercat a partir d’este estiu.

 

Compromís-Move propone ampliar la oferta comercial en Llíria

La Coalición impulsa la implantación de un segundo día de mercado en la zona del Pla de l’Arc.

Según la Coalición, el principal día de venta de los comercios ubicados al municipio de Llíria y en especial en la zona centro, es el jueves, coincidiendo con la realización del mercado de venta no sedentaria.

Para el portavoz del Grupo Municipal de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, hay una tradición de mercados de venta no sedentaria en Valencia los cuales tienen un poder de atracción de visitantes de municipios vecinos, que además de comprar productos de las paradas existentes, realizan también gasto en el comercio y servicios de las ciudades donde se desarrollan. Cómo es el caso de Llíria.

La situación económica de nuestra localidad es complicada con cerca de 2.500 personas desempleadas inscritas al SERVEF, con un gran número de estos parados que son de larga duración y con dificultades para encontrar trabajo.

Garcia apunta que, la Ciudad de Llíria tiene un volumen de población suficiente para realizar más de un mercado de venta no sedentaria a la semana y que además se pueden realizar en otras polaridades comerciales. Población que llega a triplicarse en los meses estacionales del verano.

Los vendedores ambulantes, muchos de ellos vecinos de Llíria, han manifestado en varias ocasiones, al igual que la Federación del Comercio de Llíria, la posibilidad de realizar más mercados en Llíria, con el fin de atraer más compradores e incrementar la rentabilidad de sus negocios. Puesto que es una actividad que además de generar riqueza, es compatible con otras que se ofrecen en Llíria.

Considerando que la Zona del Pla de l’Arc, cuenta con las infraestructuras adecuadas para ubicar un nuevo mercado de venta no sedentaria y con zonas de facilidad de aparcamiento y de acceso, así como que su implantación podría ser una oportunidad para familias del municipio para mejorar las opciones de ganarse la vida y crear un foco de atracción para el resto de comercio local, es por el que el Grupo Municipal de Compromís-MoVe ha propuesto al Pleno mostrar la conveniencia y necesidad de creación de un nuevo día mercado de venta ambulante a la zona del Pla de l’Arc, a realizar en fin de semana, concretamente los sábados.

Desde la Coalición se ha propuesto que se convoque durante el mes de abril-mayo una reunión extraordinaria del Consejo Local de Comercio con el fin de debatir y concretar la viabilidad, lugar y forma de llevar adelante la implantación de este segundo día de mercado a partir de este verano.

.