Es proposa la creació d’una càtedra per a la innovació en productes turístics

El Secretari Autonómic de Turisme, Francesc Colomer, en una visita organitzada pel Diputat Autonòmic de Compromís, Paco Garcia, ha estat este matí a la Ciutat de Llíria, on ha conegut en viu i directe junt a l’alcalde de la localitat, mebres de la corporació i tècnics municipals, el projecte ciutadà de promoció turística i concurs públic de les “Meravelles llirianes”.

Dos dels promotors de la iniciativa de difusió turística del patrimoni local de Llíria, Joanvi Candel i Jose Miguel Maicas, han fet una presentació completa del projecte, exposant quins són els recursos de que disposa la Capital del Camp de Túria, com s’han de crear productes al voltant dels mateixos i la necessitat d’explorar una identitat propia dels matixos que els diferencie de la resta d’ofertes que hi ha en el mercat.

Colomer ha destacat la gran llavor que s’ha fet a Llíria en les darreres dècades en la recuperació del patrimoni local, sent Llíria un referent valencià de capitalitat cultural ampla i diversa. On s’han recuperat restes i indrets de totes les civilitzacions i cultures, des de la íbera, passant per la romana, musulmana, gòtica i renaixentista.

El dirigent del Govern Valencià, que ha vingut acompanyat pel responsable del projecte de “La Ruta de la Seda”, Josep Gisbert, s’ha interessat pels indrets i vestigis que queden a la nostra localitat en referència a la fabricació i exportació d’este material. Com és l’Església de la Sang i el que era l’antiga Cooperativa Vinícola del C/ Abriat Cantó, que fou fins a principis del Segle XX una fàbrica tèxtil de la seda.

Segons el Diputat autonòmic i regidor de Llíria, la Ciutat recull dos elements singulars que marquen la diferència front a altres ofertes turístiques, com són el gran i valuós patrimoni que tenim i la música i els seus músics. Junts formen un conjunt únic en tota la geografia valenciana i possiblement estatal, que  pot ser el motor d’una industria turística cultural de qualitat emergent, que cada dia està més sol·licitada.

Garcia ha felicitat als promotor del projecte de “Meravelles llirianes” i a totes i cadascuna de les persones, col·lectius i entitats que estan participant en el mateix, ja que per primera volta en la història, el patrimoni i la difusió turística de Llíria comença a ser un element transversal. Des de que s’ha posat en marxa el projecte, les visites i coneixement dels ciutadans sobre el seu patrimoni s’ha multiplicat.

Càtedra per a la creació de nous productes turístics valencians

En este sentit, s’ha proposat al Secretari Autonòmic que estudie, junt a la Conselleria de Cultura i Educació, la possibilitat de crear a Llíria un departament o una Càtedra universitària per poder estudiar, innovar i possibilitar la creació de nous productes turístics valencians, sent el marc de la Vila Vella un lloc idoni on poder ubicar este nou servei acadèmic. On es precisaria fer un conveni entre ajuntament, Universitat i Generalitat. Proposta que ha estat molt ben acollida pel representant del Govern Valencià.

Colomer, després de la presentació del projecte de les “Meravelles llirianes”, ha fet una visita als Banys Àrabs i ha finalitzat la mateixa en els Mausoleus Romans del C/ Sant Vicent, on l’ajuntament de Llíria, gràcies a unes ajudes de la Diputació de València, reubicarà l’oficina de Turisme “InfoTurist” de la xarxa de Generalitat.

 

Colomer conoce las “Meravellas llírianes” en vivo y directo

Se propone la creación de una cátedra para la innovación de productos turísticos

El Secretario Autonómico de Turismo, Francesc Colomer, en una visita organizada por el Diputado Autonómico de Compromís, Paco Garcia, ha estado esta mañana en la Ciudad de Llíria, donde ha conocido en vivo y directo, junto al alcalde de la localidad, miembros de la corporación y técnicos municipales, el proyecto ciudadano de promoción turística y concurso público de las “Meravelles llirianes”.

Dos de los promotores de la iniciativa de difusión turística del patrimonio local de Llíria, Joanvi Candel y José Miguel Maicas, han hecho una presentación completa del proyecto, exponiendo cuales son los recursos de que dispone la Capital del Camp de Túria, como se tienen que crear productos alrededor de los mismos y la necesidad de explorar una identidad propia que los diferencie del resto de ofertas que hay en el mercado.

Colomer ha destacado la gran labor realizada en Llíria en las últimas décadas sobre la recuperación del patrimonio local, siendo Llíria un referente valenciano de capitalidad cultural amplia y diversa. Donde se han recuperado restos y lugares de todas las civilizaciones y culturas, desde la íbera, pasando por la romana, musulmana, gótica y renacentista.

El dirigente del Gobierno Valenciano, que ha venido acompañado por el responsable del proyecto de “La Ruta de la Seda”, Josep Gisbert, se ha interesado por los lugares y vestigios que quedan en nuestra localidad en referencia a la fabricación y exportación de este material. Cómo es la Iglesia de la Sangre y lo que era la antigua Cooperativa Vinícola de la C/ Abriat Cantó, que fue hasta principios del Siglo XX una fábrica textil de la seda.

Según el Diputado autonómico y edil de Llíria, la Ciudad recoge dos elementos singulares que marcan la diferencia frente a otras ofertas turísticas, como son el grande y valioso patrimonio que tenemos y la música y sus músicos. Juntos forman un conjunto único en toda la geografía valenciana y posiblemente estatal, que  puede ser el motor de una industria turística cultural de calidad emergente, que cada día está más solicitada.

García ha felicitado a los promotores del proyecto de las “Meravelles llirianes” y a todas y cada una de las personas, colectivos y entidades que están participando en el mismo, ya que por primera vez en la historia, el patrimonio y la difusión turística de Llíria empieza a ser un elemento transversal. Desde que se ha puesto en marcha el proyecto, las visitas y conocimiento de los ciudadanos sobre su patrimonio se ha multiplicado.

Cátedra para la creación de nuevos productos turísticos valencianos

En este sentido, se ha propuesto al Secretario Autonómico que estudie, junto con la Consellería de Cultura y Educación, la posibilidad de crear en Llíria un Departamento o una Cátedra universitaria para poder estudiar, innovar y posibilitar la creación de nuevos productos turísticos valencianos, siendo el marco de la Vila Vella un lugar idóneo donde poder ubicar este nuevo servicio académico. Donde se precisaría hacer un convenio entre ayuntamiento, Universidad y Generalitat. Propuesta que ha sido muy bien acogida por el representante del Gobierno Valenciano.

Colomer, después de la presentación del proyecto de las “Meravelles llirianes”, ha hecho una visita a los Baños Árabes y ha finalizado la misma en los Mausoleos Romanos del C/ San Vicente, donde el ayuntamiento de Llíria, gracias a unas ayudas de la Diputación de Valencia, re ubicará la oficina de Turismo “InfoTurist” de la red de Generalitat.