Garcia: “El Sant Miquel i La Unió són els centres que han estat seleccionats per participar en esta experiència autonòmica”.

Segons el diputat autonòmic de Compromís, Paco Gacia Latorre, uns 680 escolars de Llíria seran a partir de demà els destinataris d’aquesta iniciativa de foment del consum de fruites i hortalisses entre la gent jove.

Des de la Generalitat s’ha engegat este programa per reforçar l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables. L’objectiu és el suport al lliurament gratuït de fruita i hortalisses.

Les activitats que es realitzaran en els centres escollits podran ser tant tallers que treballen hàbits de consum i/o propietats de fruites i hortalisses, com ara textura, sabor, color, etc., com activitats destinades a connectar els mes menuts i menudes amb l’agricultura i a educar-los en temes agrícoles (sessions d’horticultura jardineria, organització de visites a explotacions agrícoles, etc.) o mesures ambientals relacionades amb la producció, distribució i consum dels productes.

El diputat de Compromís valora molt positivament el foment del consum de fruites i verdures als centres educatius, sent este un mitjà eficaç per conscienciar als joves de pràctiques alimentàries saludables i contrarestar la publicitat agressiva d’altres productes substitutius que han envaït en les últimes dècades aules i menjadors.

Garcia apunta que aquest Pla és propici en la nostra Comunitat, ja que comptem amb una extensa horta i camp que ens proporciona les més variades fruites i hortalisses fresques de qualitat i amb seguretat, i a més la climatologia ens permeten disposar i consumir en cada època de l’any diferents tipus de fruita i verdura, sobretot en taronges i mandarines.

+ INFO: Llistat de centres valencians seleccionats en el programa

Se da inicio al programa de fruta en los colegios

Garcia: “El Sant Miquel y La Unió son los centros que han sido seleccionados para participar en esta experiencia autonómica”.

Según el diputado autonómico de Compromís, Paco Gacia Latorre, unos 680 escolares de Llíria serán a partir de mañana los destinatarios de esta iniciativa de fomento del consumo de frutas y hortalizas entre la gente joven.

Desde la Generalitat se ha puesto en marcha este programa para reforzar la adquisición de hábitos alimentarios saludables. El objetivo es el apoyo a la entrega gratuita de fruta y hortalizas.

Las actividades que se realizarán en los centros escogidos podrán ser tanto talleres que trabajan hábitos de consumo y/o propiedades de frutas y hortalizas, como por ejemplo textura, sabor, color, etc., como actividades destinadas a conectar a los más pequeños y pequeñas con la agricultura y a educarlos en temas agrícolas (sesiones de horticultura jardinería, organización de visitas a explotaciones agrícolas, etc.) o medidas ambientales relacionadas con la producción, distribución y consumo de los productos.

El diputado de Compromís valora muy positivamente el fomento del consumo de frutas y verduras en los centros educativos, siendo este un medio eficaz para concienciar a los jóvenes de prácticas alimentarias saludables y contrarrestar la publicidad agresiva de otros productos sustitutivos que han invadido en las últimas décadas aulas y comedores.

Garcia apunta que este Plan es propicio en nuestra Comunidad, ya que contamos con una extensa huerta y campo que nos proporciona las más variadas frutas y hortalizas frescas de calidad y con seguridad, y además la climatología nos permite disponer y consumir en cada época del año diferentes tipo de frutas y verduras, sobre todo en naranjas y mandarinas.