Garcia: ”El nou IES Camp de Túria és un dels centres que estava previst en el Pla d’Infraestructures del BEI i que el PP no va executar”.

El President de la Generalitat ha estat en Luxemburgo amb el Vice president del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per abordar diferents temes que afecten a la nostra Comunitat i poder recuperar la confiança perduda amb les institucions europees, restablint les relacions amb la Generalitat Valenciana, perdudes després del rosari d’incompliments que l’anterior govern va fer amb els fons que es varen destinar al Poble Valencia i que mai varen arribar al seu destí.

Entre estos temes a tractar, apunta el Diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, ens trobem amb els fons que el BEI va destinar a la nostra Comunitat per a la construcció de centres educatius, entre els que es trobava la construcció per reposició del nou IES Camp de Túria. Un obra que es va licitar i publicitar en el Butlletí Oficial de la Unió Europea, però que es va quedar sense finançament i va recaure en el llistat d’incompliments del PP en matèria de construccions de nous centres educatius. Provocant estos fets una investigació per part de La Unió Europea sobre la utilització d’estos fons.

Segons Garcia, davant esta situació i per tal de recuperar la confiança amb la Unió Europea, el President del Consell, ha anunciat al mandatari del BEI que en el mes de setembre d’enguany es va a presentar una reformulació del programa de construcció d’infraestructures educatives amb l’objectiu de que les instal·lacions escolars pendents d’altres etapes, algunes de les quals ja es troben en fase d’execució o redacció de projectes, puguen estar finalitzades o com a mínim iniciades en 2018.

Des de Compromís felicitem els esforços que el Govern de la Generalitat està fent per dur endavant els projectes de construcció i reforma de centres educatius que varen ser hipotecats per la mala gestió del PP al front del Consell, com és el cas del nou IES Camp de Túria, que tot i estar dins de les infraestructures a ser finançades amb els fons del BEI, finalment no varen rebre cap ajuda i es varen quedar en l’aire.

Ara, el govern del canvi be a solucionar esta mala gestió i recuperar la confiança amb les entitats financeres europees, al temps que està treballant per finalitzar la revisió del projecte del nou IES Camp de Túria i procedir posteriorment a la seua licitació.

Per a Garcia esta es una bona notícia que apropa més la data en que s’inicien les obres de construcció del nou institut, i que després de 10 anys pogam canviar un simple cartell anunciador per un edifici en condicions.

El Consell presentará un documento en septiembre al BEI para especificar como finalizará las obras de centros educativos comprometidos con Europa.

Garcia: ”El nuevo IES Camp de Túria es uno de los centros que estaba previsto en el Plan de Infraestructuras del BEI y que el PP no ejecutó”.

El Presidente de la Generalitat ha estado en Luxemburgo con el Vice presidente del Banco Europeo de Inversiones (BEI) para abordar diferentes temas que afectan a nuestra Comunidad y poder recuperar la confianza perdida con las instituciones europeas, restableciendo las relaciones con la Generalitat Valenciana, perdidas después del rosario de incumplimientos que el anterior gobierno hizo con los fondos que se destinaron al Pueblo Valencino y que nunca llegaron a su destino.

Entre estos temas a tratar, apunta el Diputado autonómico de Compromís, Paco Garcia Latorre, nos encontramos con los fondos que el BEI destinó a nuestra Comunidad para la construcción de centros educativos, entre los que se encontraba la construcción por reposición del nuevo IES Camp de Túria. Uno obra que se licitó y publicitó en el Boletín Oficial de la Unión Europea, pero que se quedó sin financiación y recayó en el listado de incumplimientos del PP en materia de construcciones de nuevos centros educativos. Provocando estos hechos una investigación por parte de La Unión Europea sobre la utilización de estos fondos.

Según Garcia, ante esta situación y para recuperar la confianza con la Unión Europea, el Presidente del Consell, ha anunciado al mandatario del BEI que en el mes de septiembre de este año se va a presentar una reformulación del programa de construcción de infraestructuras educativas con el objetivo de que las instalaciones escolares pendientes de otras etapas, algunas de las cuales ya se encuentran en fase de ejecución o redacción de proyectos, puedan estar finalizadas o como mínimo iniciadas en 2018.

Desde Compromís felicitamos los esfuerzos que el Gobierno de la Generalitat está haciendo para llevar a cabo los proyectos de construcción y reforma de centros educativos que fueron hipotecados por la mala gestión del PP al frente del Consell, como es el caso del nuevo IES Camp de Túria, que a pesar de estar dentro de las infraestructuras a ser financiadas con los fondos del BEI, finalmente no recibieron ninguna ayuda y se quedaron en el aire.

Ahora, el gobierno del cambio viene a solucionar esta mala gestión y recuperar la confianza con las entidades financieras europeas, al tiempo que está trabajando para finalizar la revisión del proyecto del nuevo IES Camp de Túria y proceder posteriormente a su licitación.

Para Garcia esta es una buena noticia que acerca más la fecha en que se inicien las obras de construcción del nuevo instituto, y que después de 10 años podamos cambiar un simple cartel anunciador por un edificio en condiciones.