La Sala Malato de la Banda Primitiva reuneix a un centenar de persones per a conèixer la gestió i les “Polítiques Valentes” de la Coalició en les institucions.

La Sala Malato de la Banda Primitiva es va omplir per a celebrar la festa local de la Coalició, una commemoració que pretén fer balanç de l’equador de legislatura en totes les institucions valencianes en les quals es troba Compromís, i concretament a Llíria, on la Coalició és més àmplia amb moviment veïnal MOVE Camp de Túria.

Sota el lema “Dos Anys de Polítiques Valents”, diversos càrrecs públics locals, autonòmics i provincials van dirigir els seus discursos per a valorar les seues experiències i assoliments al capdavant de les institucions on governes o realitzen labor d’oposició.

Va iniciar els parlaments la regidor de Compromís-MoVe, Elena Jiménez Garrido, que va donar compte de com es va iniciar la legislatura dins de l’equip de govern i per què es vaig eixir del mateix explicant que “hi ha línies roges que no es poden passar”. L’edil va fer balanç del treball realitzat en dos anys, amb més de 150 propostes presentades entre mocions i dictàmens, quasi totes aprovades. Totes elles dirigides a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Llíria, els serveis municipals i el més important, reactivar l’economia local, engegar les zones industrials i terciàries per a aconseguir la creació de nous jaciments d’ocupació. “Amb una representació que no arriba al 30% del ple hem fet el 70% de les propostes que s’han debatut”, apuntava Jiménez.

Segons Paco Garcia Latorre, en la seua qualitat de Regidor i Diputat autonòmic de Compromís, es va mostrar satisfet i orgullós del treball realitzat pel seu grup a nivell local, on va assegurar, que en tot moment s’han cenyit al compromís social que tenien signat amb la ciutadania de Llíria en el seu Programa Electoral, al qualestan donant compliment al cent per cent.

Garcia va fer una exposició de la gran labor que està realitzant-se des dels Corts Valencianes pels integrants del Pacte del Botánic, on va destacar l’emoció que va suposar poder donar als familiars de les víctimes del Metro la veu i el reconeixement per part del Govern Valencià, pel qual havien estat lluitant quasi una dècada.

El diputat autonòmic de Compromís va fer un repàs dels avanços i objectius aconseguits en quasi dos anys de gestió, destacant els que feien referència a la comarca i al municipi de Llíria, com el Pla d’Infraestructures Educatives i el nou IES Camp de Túria, l’inici dels treballs per a la construcció del nou palau de Justícia, el compromís de la Conselleria de Sanitat per incorporar en breu la geriatria en l’hospital de Llíria i on s’està estudiant la implantació del servei de maternitat. Així com la petició que s’ha fet recentment a la conselleria de Polítiques Inclusives de poder ubicar a Llíria amb un Centre de Dia.

En matèria d’ocupació va destacar la recuperació de l’Escola Taller de Llíria a través del Avalem Joves i l’impuls que el Conseller Climent està donant al Polígon de Carrases per a l’arribada del subministrament elèctric, així com el Pla de millores en polígons industrials i l’aposta per la re industrialització del País Valencià amb l’elaboració d’un Mapa de Sòl Industrial.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís i Diputat Provincial de Cultura, Xavier Rius, va exposar la nova imatge que dóna actualment la Diputació de València, desfent-se de la hipoteca reputacional que havia suposat la política d’escàndols i corrupció a la qual havia sotmès el PP a la institució, on en aquests dos anys s’han implantat uns cànons de transparència, participació i dació de comptes on hi ha un tracte igualitari per a tots els municipis, i ja no s’atorguen ajudes, subvencions o es realitzen obres depenent del color polític, sinó de la necessitat objectiva i amb criteris públics i transparents. El diputat de Cultura també va emfatitzar que s’han acabat els convenis singulars i de amiguisme i tot passa ara per la pública concurrència.

El portaveu de Compromís en la Diputació va defensar la seua aposta per minimitzar el poder de la Diputació i la seua substitució per un model comarcal, amb una descentralització de l’administració i on els recursos siguen gestionats pels ciutadans sobre la base de les necessitats de cada comarca o mancomunitat.

Finalment va intervenir la Secretària Autonòmica de Polítiques Inclusives, Helena Ferrando, que va fer un repàs pel cos legislatiu que s’ha elaborat i aprovat en aquesta legislatura, on s’han establert les bases del pilar del benestar i on s’han canviat també els criteris clientelars i corruptes per esquemes organitzats, estructurats i amb ràtios ben previstes en la norma, amb acreditacions dels serveis i on la política social no es convertisca en el negoci d’uns pocs, sinó en la solució a una gran majoria de persones amb greus problemes d’exclusió i pobresa.

L’acte va concloure amb una festa i un sopar de germanor dels assistents.

 

Compromís-MOVE celebra dos años de legislatura en en Llíria

La Sala Malato de la Banda Primitiva reúne a un centenar de personas para conocer la gestión y las “Políticas Valientes” de la Coalición en las instituciones.

La Sala Malato de la Banda Primitiva se llenó para celebrar la fiesta local de la Coalición, una conmemoración que pretende hacer balance del ecuador de legislatura en todas las instituciones valencianas en las que se encuentra Compromís, y concretamente en Llíria, donde la Coalición es más amplia con movimiento vecinal MOVE Camp de Túria.

 

Bajo el lema “Dos Anys de Polítiques Valientes”, diversos cargos públicos locales, autonómicos y provinciales dirigieron sus discursos para valorar sus experiencias y logros al frente de las instituciones donde gobiernas o realizan labor de oposición.

 

Inició los parlamentos la concejal de Compromís-moVe, Elena Jiménez Garrido, que dio cuenta de cómo se inició la legislatura dentro del equipo de gobierno y por qué se salí del mismo explicando que “hay líneas rojas que no se pueden pasar”. La edil hizo balance del trabajo realizado en dos años, con más de 150 propuestas presentadas entre mociones y dictámenes, casi todas aprobadas. Todas ellas dirigidas a mejorar la calidad de vida de los ciudadanos de Llíria, los servicios municipales y lo más importante, reactivar la economía local, poner en marcha las zonas industriales y terciarias para conseguir la creación de nuevos yacimientos de empleo. “Con una representación que no llega al 30% del pleno hemos hecho el 70% de las propuestas que se han debatido”, apunto Jiménez.

Según , Paco Garcia Latorre, en su calidad de Concejal y Diputado autonómico de Compromís, se mostró satisfecho y orgulloso del trabajo realizado por su grupo a nivel local, donde aseguró, que en todo momento se han ceñido al compromiso social que tenían firmado con la ciudadanía en su Programa Electoral, al cual están dando cumplimiento al cien por cien.

Garcia hizo una exposición de la gran labor que está realizándose desde Les Corts Valencianes por los integrantes del Pacte del Botánic, donde destacó la emoción que supuso poder dar a los familiares de las víctimas del metro la voz y el reconocimiento por parte del Gobierno Valenciano, por el que habían estado luchando casi una década.

El diputado autonómico de Compromís hizo un repaso de los avances y objetivos conseguidos en casi dos años de gestión, destacando los que hacían referencia a la comarca y al municipio de Llíria, como el Plan de Infraestructuras Educativas y el nuevo IES Camp de Túria, el inicio de los trabajos para la construcción del nuevo palacio de Justicia, el compromiso de la Conselleria de Sanidad por incorporar en breve la geriatría en el hospital de Llíria y donde se está estudiando la implantación del servicio de maternidad. Así como la petición que se ha hecho recientemente a la conselleria de Políticas inclusivas de poder contar en Llíria con un Centro de Dia.

En materia de empleo destacó la recuperación de la Escuela Taller de Llíria a través del Avalem Joves y el impulso que el Conseller Climent está dando al Polígono de Carrases para la llegada del suministro eléctrico, así como el Pla de mejoras en polígonos industriales y la apuesta por la re industrialización del País Valenciano con la elaboración de un Mapa de Suelo Industrial.

Por su parte, el portavoz de Compromís y Diputado Provincial de Cultura, Xavier Rius, expuso la nueva imagen que da actualmente la Diputación de Valencia, deshaciéndose de la hipoteca reputacional que había supuesto la política de escándalos y corrupción a la que había sometido el PP a la institución, donde en estos dos años se ha imprimido unos cánones de transparencia, participación y dación de cuentas donde hay un trato igualitario para todos los municipios, y ya no se otorgan ayudas, subvenciones o se realizan obras dependiendo del color político, sino de la necesidad objetiva y con criterios públicos y transparentes. El diputado de Cultura también enfatizó que se han terminado los convenios singulares y de amiguismo y todo pasa ahora por la pública concurrencia.

El portavoz de Compromís en la Diputación defendió su apuesta por minimizar el poder de la Diputación y su sustitución por un modelo comarcal, con una descentralización de la administración y donde los recursos sean gestionados por los ciudadanos en base a las necesidades de cada comarca o mancomunidad.

Finalmente intervino la Secretaria Autonómica de Políticas Inclusivas, Helena Ferrando, que hizo un repaso por el cuerpo legislativo que se ha elaborado y aprobado en esta legislatura, donde se han establecido las bases del pilar del bienestar y donde se han cambiado también los criterios clientelares y corruptos por esquemas organizados, estructurados y con ratios bien previstas en la norma, con acreditaciones de los servicios y donde la política social no se convierta en el negocio de unos pocos, sino en la solución a una gran mayoría de personas con graves problemas de exclusión y pobreza.

El acto concluyó con una fiesta y una cena de hermandad de los asistentes.