La Conselleria que dirigeix la Vice Presidenta, Mónica Oltra, incrementa en un 115,14% la inversió per als Equips Socials Base del Camp de Túria

La inversió de la Conselleria en la Comarca passa dels 1.202.152,52 euros de 2016 fins als 2.586.251,46 euros que hi ha recollits en el pressupost d’enguany.

NOU MODEL SERVEIS SOCIALS

El nou model de serveis socials elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementarà en un 115,14% la inversió per a la contractació de professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris de serveis socials de tots els municipis del Camp de Túria, segons ha assenyalat el Diputat Autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre.

Segons Garcia, l’aposta del Consell del Botànic per la “re municipalizació” dels serveis socials ha suposat una gran injecció pressupostària als ajuntaments de la comarca que ha permès augmentar el ràtio dels professionals que, en algun municipi com La Pobla de Vallbona, ha suposat multiplicar per 3,7 la dotació de personal.

El diputat de Compromís destaca també la col·laboració interadministrativa que han efectuat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València, treballant conjuntament en aquest nou model dissenyat per la conselleria, amb una inversió que passa dels 1.202.152,52 euros de 2016 fins als 2.586.251,46 euros que hi ha recollits en el pressupost d’enguany per als equips base.

Aquest increment, assenyala Garcia ha permès l’enfortiment dels serveis socials municipals i la contractació de nous professionals, creant una xarxa re municipalitzada capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials. A més de suposar un nou jaciment de creació de nous llocs de treball del tercer sector que ha donat eixida al mon laboral de molts professionals.

L’objectiu és aconseguir que entre 2017-2019 tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat disposen d’un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

L’augment de personal repercuteix en una millor atenció a les persones i una major agilitat en els processos, afegeix Garcia. Deixant enrere models clientelars i partidistes i creant un nou model basat en la necessitat real dels municipis i el seu volum poblacional.

La Consellería que dirige la Vice Presidenta, Mónica Oltra, incrementa en un 115,14% la inversión para los Equipos Sociales Base del Camp de Túria

La inversión de la Consejería en la Comarca pasa de los 1.202.152,52 euros de 2016 hasta los 2.586.251,46 euros que hay recogidos en el presupuesto de este año.

NUEVO MODELO DE SERVICIOS SOCIALES

El nuevo modelo de servicios sociales elaborado por la Vicepresidencia y Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas incrementará en un 115,14% la inversión para la contratación de profesionales que formarán parte de los equipos multidisciplinarios de servicios sociales de todos los municipios del Camp de Túria, según ha señalado el Diputado Autonómico de Compromís, Paco Garcia Latorre.

Según García, la apuesta del Consell del Botánic por la “re municipalización” de los servicios sociales ha supuesto una gran inyección presupuestaria a los ayuntamientos de la comarca que ha permitido aumentar el ratio de los profesionales que, en algún municipio como La Pobla de Vallbona, ha supuesto multiplicar por 3,7 la dotación de personal.

El diputado de Compromís destaca también la colaboración interadministrativa que han efectuado la Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas y la Diputación de Valencia, trabajando conjuntamente en este nuevo modelo diseñado por la Consellería, con una inversión que pasa de los 1.202.152,52 euros de 2016 hasta los 2.586.251,46 euros que hay recogidos en el presupuesto de este año para los Equipos Sociales Base.

Este incremento, señala Garcia ha permitido el fortalecimiento de los servicios sociales municipales y la contratación de nuevos profesionales, creando una red re municipalizada capaz de compaginar la proximidad a la ciudadanía con los recursos precisos para la cobertura de las necesidades sociales. Además de suponer un nuevo yacimiento de creación de Nuevos puestos de Trabajo del tercer sector que ha dado salida al mundo laboral de muchos profesionales.

El objetivo es conseguir que entre 2017-2019 todos los municipios y mancomunidades de la Comunidad dispongan de un trabajador o trabajadora social, un educador o educadora social, un psicólogo o psicóloga, un asesor o asesora jurídica y un administrativo o administrativa.

El aumento de personal repercute en una mejor atención a las personas y una mayor agilidad en los procesos, añade Garcia. Dejando atrás modelos clientelares y partidistas y creando un nuevo modelo basado en la necesidad real de los municipios y su volumen poblacional.

 

Arxivat en: Compromís, Llíria, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *