Les Societats Musicals presenten al Conseller el projecte de la nova federació valenciana, un nou referent del mon bandístic a la Comunitat.

El màxim responsable del departament d’Educació i Cultura, el Conseller Vicent Marzà, va reunir-se, junt al diputat autonòmic Paco Garcia Latorre,  amb els màxims dirigents del G-6 bandístic valencià, “La Unió” i “La Primitiva”, de Llíria; “L’Harmònica” i “L’Artística”, de Bunyol; i “Santa Cecília” i “L’Ateneu”, de Cullera.

La Federació del G-6 ha donat a conèixer al Conseller els projectes que l’agrupació ha enllestit al llarg de 2017 i els objectius que s’ha marcat de cara a futur. Entre ells, destaca el cicle “A tres Bandes” del que ja s’han materialitzat dos concerts, un a Cullera en el mes de juliol i un altre a Llíria este mes d’octubre. Restant per realitzar dos concerts més al 2018 i dos al 2019.

Les societats musicals han comunicat al Conseller que s’han unit per a crear una associació que te per objectiu promoure activitats musicals i intercanvis entre estes entitats punteres del món bandístic i altres societats que es vulguin sumar de la Comunitat i aprofundir en l’estima de la societat valenciana per la música.

En esta línia, s’ha destacat el gran valor i patrimoni que suposa per als valencians tindre entitats de la solera i el prestigi com les que representen esta nova associació que agrupa a les sis bandes més guardonades i reconegudes en Certàmens Nacionals i Internacionals, com són les bandes de Buñol, Cullera i Llíria.

Igualment, esta nova Federació va transmetre a Marzà, la seua voluntat de col·laboració i intercanvi de projectes, iniciatives i visió sobre la evolució de les societats musicals valencianes i la seua vessant educativa i pedagògica a traves de les Escoles de Música i Escoles d’Educands, la dinamització i potenciació de les diferents agrupacions i la re formulació de la música de banda en les seues diferents modalitats.

Un aspecte concret que es va a tractar en la reunió va a ser el re disseny del Certamen Internacional de Bandes Música, amb la finalitat de poder donar-li una projecció més participativa de cara a la ciutadania i que torne a ser un referent indiscutible musical del Cap i Casal en el mes de juliol, tant a nivell valencià com estatal i internacional.

 

Marzà se reúne con la FSM de Buñol-Cullera-Llíria

Las Sociedades Musicales presentan al Conseller el proyecto de la nueva federación valenciana, un nuevo referente del mundo bandístic en la Comunitat.

El máximo responsable del departamento de Educación y Cultura, el Conseller Vicent Marzà, se reunió, junto en el diputado autonómico Paco García Latorre,  con los máximos dirigentes del G-6 bandístico valenciano, “La Unión” y “La Primitiva”, de Llíria; “La Armónica” y “La Artística”, de Buñol; y “Santa Cecília” y “El Ateneo”, de Cullera.

La Federación del G-6 ha dado a conocer al Conseller los proyectos que la agrupación ha preparado a lo largo de 2017 y los objetivos que se ha marcado de cara a futuro. Entre ellos, destaca el ciclo “A tres Bandas” del que ya se han materializado dos conciertos, uno en Cullera en el mes de julio y otro en Llíria este mes de octubre. Faltando por realizar dos conciertos más en el 2018 y dos en el 2019.

Las sociedades musicales han comunicado al Conseller que se han unido para crear una asociación que tiene por objetivo promover actividades musicales e intercambios entre estas entidades punteras del mundo bandístico y otras sociedades que se quieran sumar de la Comunitat y profundizar en el aprecio de la sociedad valenciana por la música.

En esta línea, se ha destacado el gran valor y patrimonio que supone para los valencianos tener entidades de la solera y el prestigio como las que representa esta nueva asociación que agrupa a las séis bandas más galardonadas y reconocidas en Certámenes Nacionales e Internacionales, como son las bandas de Buñol, Cullera y Llíria.

Igualmente, esta nueva Federación transmitió en Marzà, su voluntad de colaboración e intercambio de proyectos, iniciativas y visión sobre la evolución de las sociedades musicales valencianas y su vertiente educativa y pedagógica a través de las Escuelas de Música y Escuelas de Educandos, la dinamización y potenciación de las diferentes agrupaciones y la re formulación de la música de banda en sus diferentes modalidades.

Un aspecto concreto que se trató en la reunión fue el re diseño del Certamen Internacional de Bandas Música, con el fin de poder darle una proyección más participativa de cara a la ciudadanía y que vuelva a ser un referente indiscutible musical del Cap i Casal en el mes de julio, tanto a nivel valenciano como estatal e internacional.