La Generalitat estudia la ubicació d’un centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional en Lliria

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està estudiant la ubicació d’un centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional en Lliria, que donarà servei a tota la comarca de Camp de Túria.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la reunió que ha mantingut amb representants de l’associació de familiars d’usuaris del centre ocupacional de Lliria i amb la futura regidora de Polítiques Inclusives de l’ajuntament de la localitat, Vallivana *Murgui Ortega.

Durant la trobada, Oltra els ha indicat que la Conselleria està treballant perquè aquest centre forme part del Pla d’Infraestructures de la Diputació de València.

Referent a açò, la titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat la necessitat de col·laborar entre institucions per a garantir que totes les persones tinguen els mateixos drets, independentment del municipi en el qual residisquen, de manera que les inversions es realitzen amb criteris objectius “i no perquè l’alcalde és amic”.

En l’actualitat, la localitat de Lliria compta amb el centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional, amb 35 places, i un habitatge tutelat per a persones amb malaltia mental, que compta amb 7 places.

Les subvencions concedides per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a les despeses de manteniment d’aquests centres ascendeixen a 605.000 euros, dels quals 319.000 euros corresponen a l’Habitatge Tutelat El Mas de Mussol i prop de 286.000 al centre ocupacional “El Prat”.

D’altra banda, la Conselleria ha concedit una subvenció de 8.630 euros en 2017 a l’Ajuntament de Lliria per a dur a terme un programa de rehabilitació psicosocial de persones amb malaltia mental.

La Generalitat estudia la ubicación de un centro de día y una residencia para personas con diversidad funcional en Lliria

La Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas está estudiando la ubicación de un centro de día y una residencia para personas con diversidad funcional en Lliria, que dará servicio a toda la comarca de Camp de Túria.

Así lo ha confirmado la vicepresidenta del Consell y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, en la reunión que ha mantenido con representantes de la asociación de familiares de usuarios del centro ocupacional de Lliria y con la futura regidora de Políticas Inclusivas del ayuntamiento de la localidad, Vallivana Murgui Ortega.

Durante el encuentro, Oltra les ha indicado que la Conselleria está trabajando para que este centro forme parte del Plan de Infraestructuras de la Diputación de Valencia.

A este respecto, la titular de Igualdad y Políticas Inclusivas ha destacado la necesidad de colaborar entre instituciones para garantizar que todas las personas tengan los mismos derechos, independientemente del municipio en el que residan, de manera que las inversiones se realicen con criterios objetivos “y no porque el alcalde es amigo”.

En la actualidad, la localidad de Lliria cuenta con el centro ocupacional para personas con diversidad funcional, con 35 plazas, y una vivienda tutelada para personas con enfermedad mental, que cuenta con 7 plazas.

Las subvenciones concedidas por parte de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas para los gastos de mantenimiento de estos centros ascienden a 605.000 euros, de los que 319.000 euros corresponden a la Vivienda Tutelada El Mas de Mussol y cerca de 286.000 al centro ocupacional “El Prat”.

Por otra parte, la Conselleria ha concedido una subvención de 8.630 euros en 2017 al Ayuntamiento de Lliria para llevar a cabo un programa de rehabilitación psicosocial de personas con enfermedad mental.

Arxivat en: Camp de Túria, Compromís, Llíria, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *