Garcia: “El Consell del Botànic va a complir, el Ministeri encara no ha donat resposta de si aportarà o no al Jutge o Jutgessa que ha de regir este nou òrgan judicial”.

Des del principi d’aquesta legislatura, un dels objectius marcats pel Govern del Botànic, ha estat la de posar en funcionament els 15 nous òrgans judicials que el PP de Francisco Camps va paralitzar en 2011.

El Consell de Ministres a través d’un Reial Decret ha aprovat definitivament la constitució de 93 nous jutjats a Espanya, dels quals 15 recauran a la Comunitat Valenciana.

Segons el Diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, amb aquesta resolució es va a revertir la decisió errònia del PP d’obstaculitzar la constitució d’aquests nous òrgans judicials, trencant amb la política de retallades imposada pels anteriors responsables de la Conselleria des de 2009.

Garcia assenyala que el Consell del Botànic ja ha iniciat els tràmits per a seleccionar al personal de la Conselleria de Justícia per a conformar l’equip  humà que ha de formar part d’este nou òrgan judicial en el partit judicial de Llíria. De fet, la convocatòria per seleccionar el personal apunta que el servei es posarà en funcionament el pròxim dia 29 de desembre, una data que sí que confirma el compromís del Govern de la Generalitat, però deixa en l’aire la incorporació dels jutges i personal de l’administració de l’Estat, el qual encara no ha donat resposta.

Garcia felicita l’agilitat i diligència de la Conselleria de Justícia, que des de principi de 2017 te consignada la partida pressupostària per dotar de personal estes noves seus judicials, i espera que el Govern de Rajoy siga també diligent i envie als jutges que ha de regir-los.

El Consell tiene previsto dotar de personal el nuevo juzgado nº 7 de Llíria antes de finalizar el año

Garcia: “El Consell del Botánic va a cumplir, el Ministerio todavía no ha dado respuesta de si aportará o no al Juez o Jueza que tiene que regir este nuevo órgano judicial”.

Desde el principio de esta legislatura, uno de los objetivos marcados por el Gobierno del Botánico, ha sido la de poner en funcionamiento los 15 nuevos órganos judiciales que el PP de Francisco Camps paralizó en 2011.

El Consejo de Ministros a través de un Real decreto ha aprobado definitivamente la constitución de 93 nuevos juzgados en España, de los cuales 15 recaerán en la Comunidad Valenciana.

Según el Diputado de Compromís, Paco Garcia Latorre, con esta resolución se va a revertir la decisión errónea del PP de obstaculizar la constitución de estos nuevos órganos judiciales, rompiendo con la política de recortes impuesta por los anteriores responsables de la Consellería desde 2009.

Garcia señala que el Consell del Botánic ya ha iniciado los trámites para seleccionar al personal de la Consellería de Justicia para conformar el equipo  humano que tiene que formar parte de este nuevo órgano judicial en el partido judicial de Llíria. De hecho, la convocatoria para seleccionar el personal apunta que el servicio se pondrá en funcionamiento el próximo día 29 de diciembre, una fecha que sí que confirma el compromiso del Gobierno de la Generalitat, pero deja en el aire la incorporación de los jueces y personal de la administración del Estado, el cual todavía no ha dado respuesta.

Garcia felicita la agilidad y diligencia de la Consellería de Justicia, que desde principio de 2017 tiene consignada la partida presupuestaria para dotar de personal estas nuevas sedes judiciales, y espera que el Gobierno de Rajoy sea también diligente y envíe a los jueces que tienen que regirlos.