Llíria rebrà de la Diputació 100 mil euros per a projectes d’intervenció en béns patrimonials

Les subvencions es destinaran a la restauració del Pont del Vidre.

Amb un pressupost de 200 mil euros, finançat al 50% amb una subvenció de la Diputació de València i amb fons municipals, l’Ajuntament de Llíria pretén materialitzar les obres de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Antiga, a l’espai de la torre del Pont del Vidre ubicada entre els carrers de Sant Joan de Mata i Joan d’Àustria.

Ara, apunta el regidor de Cultura i Patrimoni, Paco García, “el consistori edetà iniciarà els treballs per licitar les obres i concloure esta actuació que arranca dels anys noranta en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de la Vila Vella (PEPRI)”.

Igualment, “es preveu que esta actuació forme part del projecte que optarà a la línia de subvencions europees a través de Fons FEDER que ha convocat la Generalitat per a la restauració de patrimoni cultural i turisme”, ha explicat l’edil.

La torre, coneguda com “Portal del Pont del Vidre”, forma part de la trama de muralla medieval de Llíria, i per tant compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC), en la categoria de Monument Defensiu. Este portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del PEPRI.

Sobre el portal ja s’han realitzat anteriorment dos intervencions: una l’any 2001, quan es va reurbanitzar la part que donava al carrer de Joan d’Àustria, i una altra el 2013 a través d’una ajuda de la Diputació de València.  Així, “esperem que amb esta nova actuació que es pretén realitzar cofinançada entre Ajuntament i Diputació, siga la definitiva per recuperar este espai tan emblemàtic de la Vila Antiga”, ha afegit Paco García.

El regidor de Cultura i Patrimoni ha destacat que, “sens dubte, la col•laboració de la Diputació de València en molts projectes de la localitat farà possible que este tipus d’actuacions en el patrimoni monumental i social de Llíria puguen vore la llum”.

Llíria recibirá de la Diputación 100 mil euros para proyectos de intervención en bienes patrimoniales

Las subvenciones se destinarán a la restauración del Pont del Vidre.

Con un presupuesto de 200 mil euros, financiado al 50% con una subvención de la Diputación de Valencia y con fondos municipales, el Ayuntamiento de Llíria pretende materializar las obras de restauración, consolidación y recuperación de la trama urbana de la Vila Antiga, en el espacio de la torre del Pont del Vidre ubicada entre los calles de Sant Joan de Mata y Joan de Àustria.

Ahora, apunta el concejal de Cultura y Patrimonio, Paco García, “el consistorio edetano iniciará los trabajos por licitar las obras y concluir esta actuación que arranca de los años noventa en el Plan Especial de Protección y Reforma Interior de la Villa Vieja (PEPRI)”.

Igualmente, “se prevé que esta actuación forme parte del proyecto que optará a la línea de subvenciones europeas a través de Fondos FEDER que ha convocado la Generalitat para la restauración de patrimonio cultural y turismo”, ha explicado el edil.

La torre, conocida como “Portal del Pont del Vidre”, forma parte de la trama de muralla medieval de Llíria, y por tanto cuenta con la condición de Bien de Interés Cultural (BIC), en la categoría de Monumento Defensivo. Este portal está incluido en el Catálogo de Patrimonio Arquitectónico del PEPRI.

Sobre el portal ya se han realizado anteriormente dos intervenciones: una en el año 2001, cuando se reurbanizó la parte que daba a la calle de Joan de Àustria, y otra en 2013 a través de una ayuda de la Diputación de Valencia.  Así, “esperamos que con esta nueva actuación que se pretende realizar cofinanciada entre Ayuntamiento y Diputación, sea la definitiva por recuperar este espacio tan emblemático de la Vila Antiga”, ha añadido Paco García.

El concejal de Cultura y Patrimonio ha destacado que, “sin duda, la colaboración de la Diputación de Valencia en muchos proyectos de la localidad va a hacer posible que este tipo de actuaciones en el patrimonio monumental y social de Llíria puedan ver la luz”.

Arxivat en: Compromís, Cultura i Educació, Llíria

Comentaris

  1. MIGUEL ARASTEY diu:

    Recuperar la Llíria antiga es recuperar l’historia en pedra que ens ha portat a la Llíria de avui per gaudir aquella i aquesta rehabilitant raels promocionem brots nous reforçant interrelacions avuí en dia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *