La formació ecosocialista proposa a Mónica Oltra com a candidata a la presidència de la Generalitat

Este cap de setmana ha estat intens per a la formació ecosocialista que lidera Mónica Oltra com a Vice  Presidenta del Govern del Botànic i Co Portaveu de Compromís.

Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) ha realitzat a la Ciutat de València el seu 5é Congrés, on es renovava la direcció política (portaveus i Mesa Nacional), es reformaven els estatuts de funcionament i es marcava l’estratègia política.

Revaliden els portaveus

En una resolució aprovada per unanimitat de tot el Congrés, es confirmava Mireia Mollà (diputada i regidora a Elx), Miquel Real (cap de Gabinet de la Conselleria d’Igualtat) i Paco García (diputat autonòmic i regidor a Llíria) com a portaveus nacionals de la formació política, càrrecs que exerceixen des del 2014.

La decisió s’ha pres aquest dissabte al Palau de la Música, on s’han reunit prop de 400 militants i simpatitzants que, a part de confirmar als portaveus, ha triat la nova Mesa Nacional, ha actualitzat els seus Estatuts i ha marcat la seua estratègia Política.

Durant el congrés, IPV ha aprovat la reforma dels estatuts, que ampliaran els drets dels militants. Entre altres canvis, d’ara endavant afegeixen “feminista i inclusiu” a la definició de la formació i incorporen la referència a Compromís en el nom del partit, que passarà a anomenar-se Iniciativa del Poble Valencià-Compromís.

El congrés també ha aprovat la “Ponència Política” que estableix les bases per a la gestió estratègica del partit i “les grans línies, flexibles i obertes” per a la convergència “amb altres forces polítiques, socials i culturals”. Així com l’informe de gestió dels darrers 4 anys.

Oltra Presidenta

Els assistents al congrés també han aprovat l’Informe General de Gestió i han aprovat una resolució presentada pels nous portaveus on es revalida i es proposa a Mónica Oltra com a candidata a la presidència de la Generalitat