L’Ajuntament, a través dels Fons Europeus PO FEDER, recuperarà aquest espai patrimonial etnològic

L’Ajuntament de Llíria ha licitat les obres de restauració dels cellers coneguts com “Els Trulls de Daüd”. La construcció està situada en la zona de la Venta i ha tingut diferents usos al llarg de la història. A pesar que es desconeix l’ús inicial i la raó de la seua construcció, l’edifici és conegut per haver sigut una casa de venda, caserna i celler de producció de vi.

El regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme de Llíria, Paco García, ha explicat que la idea és convertir l’edifici construït en el segle XVIII en un “contenidor cultural”, on poder establir nous serveis municipals per a la difusió de la música, la cultura i la literatura.

Amb la recuperació dels Trulls de Daüd, l’Ajuntament de Llíria vol ampliar la seua oferta cultural en altres barris de la ciutat en creixement com aquest i, alhora, permetre la pervivència de l’immoble en el temps.

Els Trulls de Daüd constitueixen un conjunt de gran interès tipològic que ha configurat la toponímia de tota una part del nucli urbà, la Venta. És un immoble de planta rectangular distribuït en dues altures, amb una façana de maçoneria ordinària amb petits orificis.

Garcia ha assenyalat que aquesta legislatura s’ha caracteritzat pel gran impuls de la promoció cultural, patrimonial i turística de la Ciutat, recuperant espais i immobles que han estat adquirits pel municipi i que necessitaven d’una intervenció per a la seua posada en valor.

L’actuació suposarà una inversió de 203.194 euros i està previst que les obres d’intervenció s’inicien en el primer semestre d’aquest any.

Llíria licita las obras de restauración dels Trulls de Daüd

El Ayuntamiento, a través de los Fondos Europeos PO FEDER, recuperará este espacio patrimonial etnológico

El Ayuntamiento de Llíria ha licitado las obras de restauración de las bodegas conocidas como “Els Trulls de Daüd”. La construcción está ubicada en la zona de la Venta y ha tenido diferentes usos a lo largo de la historia. A pesar de que se desconoce el uso inicial y la razón de su construcción, el edificio es conocido por haber sido casa de venta, cuartel y bodega de producción de vino.

 

El concejal de Cultura, Patrimonio y Turismo de Llíria, Paco García, ha explicado que la idea es convertir el edificio construido en el siglo XVIII en un “contenedor cultural”, donde poder establecer nuevos servicios municipales para la difusión de la música, la cultura y la literatura.

 

Con la recuperación del Trulls de Daüd, el Ayuntamiento de Llíria quiere ampliar su oferta cultural en otros barrios de la ciudad en crecimiento como éste y, a la vez, permitir la pervivencia del inmueble en el tiempo.

 

Los Trulls de Daüd constituyen un conjunto de gran interés tipológico que ha configurado la toponimia de toda una parte del casco urbano, la Venta. Es un inmueble de planta rectangular distribuido en dos alturas, con una fachada de mazonería ordinaria con pequeños orificios.

Garcia ha señalado que esta legislatura se ha caracterizado por el gran impulso de la promoción cultural, patrimonial y turística de la Ciudad, recuperando espacios e inmuebles que han sido adquiridos por el municipio y que necesitaban de una intervención para su puesta en valor.

La actuación supondrá una inversión de 203.194 euros y está previsto que las obras de intervención se inicien en el primer semestre de este año.