Protesta per realitzar «funcions que són impròpies» El govern local encarrega «un informe sobre les tasques dels agents» abans de decidir.

Les seccions sindicals de CCOO, UGT, CSIF, STAS i SPPLB han presentat un recurs de reposició a l’Ajuntament de Llíria en el qual sol·liciten a l’alcalde Manuel Izquierdo que allibere als agents de policia locals d’exercir el que consideren «una sèrie de funcions impròpies que se’ls han anat assignant de manera gradual i arbitrària», sortint-se del marc legislatiu que ordena la Llei de Forces i Cossos de Seguretat.

Tal com va explicar el regidor de Compromís, Paco García, a Levante-EMV, que es va fer ressò ahir de la protesta sindical, «els funcionaris policials i les centrals sindicals del consistori han elevat a l’equip de govern sengles escrits i un recurs on fan constar, mitjançant la legislació aplicable i sentències judicials que, molts de les comeses que els han anat assignant en ordres de servei no són de la seua competència, fet que va en detriment del bon servei en la població i la deterioració de l’equip que s’usa com a dotació policial».

Segons policies afectats, l’ajuntament està utilitzant als agents «per fer labors de notificació, recaptació en el cobrament de mercats ambulants, com a mossos de serveis en el transport i repartiment de senyalització viària i fins a de gossera en tasques de recollida de gossos abandonats, quan per a tot això, l’ajuntament té personal específic o serveis contractats a aquest efecte».

El temps emprat en aquestes labors impròpies que fan els policies locals, va afegir García, «va en detriment de la seua labor com a agents de l’autoritat que ha de vetllar per la seguretat i la vigilància en el casc urbà, urbanització i camps del terme municipal». Per tant, la captura de cans solts suposa un perill per a la integritat dels agents.

Per la seva banda, un portaveu va assenyalar ahir que l’equip de govern «ha encarregat al cap de la policia local que elabore un informe sobre les competències que desenvolupen els agents i després prendrà mesures sobre aquest tema», van recalcar.

 

 

 

LA POLICÍA DE LLIRÍA CRITICA QUE TENGA QUE EJERCER COMO PERRERA

Protesta por realizar «funciones que son impropias» El gobierno local encarga «un informe sobre las tareas de los agentes» antes de decidir


Las secciones sindicales de CCOO, UGT, CSIF, STAS y SPPLB han presentado un recurso de reposición en el Ayuntamiento de Llíria en el que solicitan al alcalde Manuel Izquierdo que libere a los agentes de policía locales de ejercer lo que consideran «una serie de funciones impropias que se les han ido asignando de manera gradual y arbitraria», saliéndose del marco legislativo que ordena la Ley de Fuerzas y Cuerpos de Seguridad.

Tal como explicó el concejal de Compromís, Paco García, a Levante-EMV, que se hizo eco ayer de la protesta sindical, «los funcionarios policiales y las centrales sindicales del consistorio han elevado al equipo de gobierno sendos escritos y un recurso donde hacen constar, mediante la legislación aplicable y sentencias judiciales que, muchos de los cometidos que les han ido asignando en órdenes de servicio no son de su competencia, hecho que va en detrimento del buen servicio en la población y el deterioro del equipo que se usa como dotación policial».

Según policías afectados, el ayuntamiento está utilizando a los agentes «para hacer labores de notificación, recaudación en el cobro de mercadillos, como mozos de servicios en el transporte y reparto de señalización viaria y hasta de perrera en tareas de recogida de perros abandonados, cuando para todo ello, el ayuntamiento tiene personal específico o servicios contratados a tal efecto».

El tiempo empleado en estas labores impropias que hacen los policías locales, añadió García, «va en detrimento de su labor como agentes de la autoridad que ha de velar por la seguridad y la vigilancia en el casco urbano, urbanización y campos del término municipal». Por ende, la captura de canes sueltos supone un peligro para la integridad de los agentes.

Por su parte, un portavoz señaló ayer que el equipo de gobierno «ha encargado al jefe de la policía local que elabore un informe sobre las competencias que desarrollan los agentes y después tomará medidas al respecto», recalcaron.