Vallivana Murgui: “Esta eina pot ser molt útil al jovent de la localitat d’entre 18 i 30 anys”.

Segons la jove regidora de Compromís per Llíria, Vallivana Murgui Ortega, Erasmus + és el nou programa de la Unió Europea que va entrar en vigor el passat mes de Gener. Naix  amb l’objectiu de millorar les qualificacions i l’ocupació, i modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil. El programa durarà set anys i tindrà un pressupost de 14.700 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment del 40% en comparació amb els nivells actuals de despeses.

Segons Vallivana Murgui, aquest renovat Programa ofereix a més de 4 milions d’europeus l’oportunitat d’estudiar, fer pràctiques o voluntariat a països europeus. I davant  el qüestionament de la sostenibilitat i duració del Programa Erasmus en temps de crisi, la Comissió Europea ha respost amb una clara aposta a favor de la mobilitat dels estudiants. Ara és més important que mai apostar per un jovent ben format, multicultural i amb capacitat per a la mobilitat laboral, apostar fort per la formació dels futurs professionals, en les mans dels quals està el futur de la societat europea.

Erasmus + finançarà associacions transnacionals entre institucions i organitzacions educatives, de formació i juvenils, destinades a fomentar la cooperació i tendir ponts entre el món de l’educació i el treball. També recolzarà els esforços nacionals per a modernitzar els sistemes d’educació, formació i joventut. A l’àmbit de l’esport, es prestarà recolzament als projectes de base i a la solució de problemes transfronterers com el dopatge, la violència i el racisme.

Des de Compromís entenem que l’Administració Local no pot perdre l’oportunitat de participar en aquest programa, que pot resultar un gran bot quantitatiu i qualitatiu en la formació cultural, educativa i social del col·lectiu de joves de la localitat. Així doncs, després de la realització de l’estudi de la guia del Programa Erasmus + i de barallar els projectes que poden ser més interessants per a la nostra localitat. Per part del col·lectiu de Compromís proposem l’adhesió de l’ajuntament de Llíria al Programa Erasmus + enfocada a la creació d’un programa de voluntariat europeu en la localitat.

Les tres accions en les que plantegem adherir-se, apunta la regidora de Compromís, serien: la conversió de l’Ajuntament en seu per a enviar joves a programes europeus, el disseny d’un programa propi que permeta rebre joves europeus en el municipi i la participació en un projecte europeu com a soci. Un fet que possibilitaria que joves de Llíria compartiren projectes en altres països.

COMPROMIS PROPONE QUE EL AYUNTAMIENTO DE LLÍRIA SE ADHIERA AL PROGRAMA EUROPEO ERASMUS +

*Vallivana Murgui: “Esta herramienta puede ser muy útil a la juventud de la localidad de entre 18 y 30 años”.

Según la joven concejal de Compromís per Llíria, *Vallivana *Murgui Ortega, Erasmus + es el nuevo programa de la Unión Europea que entró en vigor el pasado mes de enero. Nace con el objetivo de mejorar las calificaciones y la ocupación, y modernizar la educación, la formación y el trabajo juvenil. El programa durará siete años y tendrá un presupuesto de 14.700 millones de euros. Esta cifra representa un aumento del 40% en comparación con los niveles actuales de gastos.

Según Vallivana Murgui, este renovado Programa ofrece además de 4 millones de europeos la oportunidad de estudiar, hacer prácticas o voluntariado en países europeos. Y ante el cuestionamiento de la sostenibilidad y duración del Programa Erasmus en tiempo de crisis, la Comisión Europea ha respondido con una clara apuesta a favor de la movilidad de los estudiantes. Ahora es más importante que nunca apostar por una juventud muy formada, multicultural y con capacidad para la movilidad laboral, apostar fuerte por la formación de los futuros profesionales, en las manos de los cuales está el futuro de la sociedad europea.

Erasmus + financiará asociaciones transnacionales entre instituciones y organizaciones educativas, de formación y juveniles, destinadas a fomentar la cooperación y tender puentes entre el mundo de la educación y el trabajo. También apoyará los esfuerzos nacionales para modernizar los sistemas de educación, formación y juventud. Al ámbito del deporte, se prestará apoyo a los proyectos de base y a la solución de problemas transfronterizos como el dopaje, la violencia y el racismo.

Desde Compromís entendemos que la Administración Local no puede perder la oportunidad de participar en este programa, que puede resultar un gran salto cuantitativo y cualitativo en la formación cultural, educativa y social del colectivo de jóvenes de la localidad. Así pues, después de la realización del estudio de la guía del Programa Erasmus + y de barajar los proyectos que pueden ser más interesantes para nuestra localidad. Por parte del colectivo de Compromís proponemos la adhesión del ayuntamiento de Llíria al Programa Erasmus + enfocada a la creación de un programa de voluntariado europeo en la localidad.

Las tres acciones en las que planteamos adherirnos, apunta la concejal de Compromís, serían: convertir al Ayuntamiento en sede para enviar jóvenes a programas europeos, el diseño de un programa propio que permita recibir jóvenes europeos en el municipio y la participación en un proyecto europeo como socio. Un hecho que posibilitaría que jóvenes de Llíria compartieran proyectos en otros países.