El PSOE té paralitzada la tramitació de la subestació elèctrica i encara no s’ha ajustat a la normativa i a les valoracions tècnicament justificades i motivades que són preceptives.
Segons els informes de la intervenció municipal, la Junta de Govern Local va establir un cànon sense motivació ni justificació de 75.000 euros (quan els informes ho situaven en 600.000 mil euros). Pel que, o s’emet un nou informe i es justifica una nova valoració o es dóna per vàlid l’efectuat pels serveis tècnics per poder continuar l’expedient en els canals legals.
Des que el 27 d’octubre, la Junta de Govern Local, amb els únics vots del PSOE, va dictar un acord amb un cànon reduït (75 mil euros) tret de la màniga, sense cap tipus de justificació i sense informes econòmics que ho avalés, per a la concessió demanial d’una parcel·la dotacional a la Distribuïdora Iberdrola al Polígon Carrases, el tràmit s’ha vist paralitzat. Primer perquè la mateixa empresa Iberdrola no ho veia clar i en un escrit va demanar més temps per revisar la documentació i després, perquè aquest acord ha generat una “inseguretat jurídica” que ha propiciat que per part d’Iberdrola es requerira novament a l’equip de govern que facen les coses ben fetes. És a dir, que s’emeta un nou acord de la Junta de Govern Local en el qual la retribució econòmica a pagar siga clara i estiga avalada per la legalitat.
Segons l’edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez, en aquests moments la paralització de l’expedient i per tant de la construcció de la subestació elèctrica, depèn única i exclusivament de l’equip de Govern, ja que té la majoria absoluta de la Junta de Govern Local (7 de 7 membres), òrgan que ha de prendre l’acord i que ha de donar seguretat jurídica a tot el procediment.
De fet, apunta Jiménez, des del Grup Municipal de Compromís-MoVe s’ha parlat amb la Direcció General de l’Energia de la Generalitat per exposar la problemàtica de Llíria i que intercedisca a donar solució, tant a la construcció de la Subestació Elèctrica del polígon Industrial de Carrases, com en la resta de PAIs i zones urbanitzables que també estan patint la falta de subministrament elèctric.
La subestació elèctrica de Carrases, tant vingen o no iengen noves empreses, és una obligació imperativa per al promotor i l’agent urbanitzador la seua construcció. Per tant, l’equip de Govern no pot paralitzar la seua posada en marxa, ja que de la mateixa no solament depèn el polígon industrial, sinó altres actuacions urbanístiques pendents de finalitzar i que són vitals per a la generació d’ocupació i dinamització econòmica del municipi, conclou la regidora de Compromís-MoVe.
Ara, el PSOE ha de rectificar el seu acord sobre la concessió demanial en Carrases, demanar els informes preceptius o donar com a vàlids els existents, i a continuació, exigir a Iberdrola i a l’Agent Urbanitzador que complisquen amb els seus compromisos. Extrem que també ha demanat la Distribuïdora Iberdrola Elèctrica SAU per poder continuar la tramitació de la construcció de la subestació.
NOTICIA RELACIONADA
3 desembre 2015 NOUS INFORMES DEIXEN AL GOVERN DEL PSOE DE LLÍRIA EN EVIDÈNCIA PER VOLER FER UN CÀNON REDUIT SENSE JUSTIFICACIÓ
Els informes municipals confirmen les sospites de l’oposició i diuen clarament que es va adoptar un acord de cànon reduït a Iberdrola en Carrases sense cap nou informe i sense motivació tècnica i valoració objectiva. Compromís-MoVe proposa diàleg, respecte i…
IBERDROLA PIDE AL GOBIERNO LOCAL QUE CLARIFIQUE CON SEGURIDAD JURÍDICA LA CANTIDAD A PAGAR POR LA CONCESIÓN DEMANIAL EN CARRASES
El PSOE tiene paralizada la tramitación de la subestación eléctrica y aún no se ha ajustado a la normativa y a las valoraciones técnicamente justificadas y motivadas que son preceptivas.
Según los informes de la intervención municipal, la Junta de Gobierno Local estableció un canon sin motivación ni justificación de 75.000 euros (cuando los informes lo situaban en 600.000 mil euros). Por lo que, o se emite un nuevo informe y se justifica una nueva valoración o se da por válido el efectuado por los servicios técnicos para poder continuar el expediente en los cauces legales.
Desde que el 27 de octubre, la Junta de Gobierno Local, con los únicos votos del PSOE, dictó un acuerdo con un canon reducido (75 mil euros) sacado de la manga, sin ningún tipo de justificación y sin informes económicos que lo avalase, para la concesión demanial de una parcela dotacional a la Distribuidora Iberdrola en el Polígono Carrases, el trámite se ha visto paralizado. Primero porque la misma empresa Iberdrola no lo veía claro y en un escrito pidió más tiempo para revisar la documentación y después, porque este acuerdo ha generado una “inseguridad jurídica” que ha propiciado que por parte de Iberdrola se requiera nuevamente al equipo de gobierno que hagan las cosas bien hechas. Es decir, que se emita un nuevo acuerdo de la Junta de Gobierno Local en el que la retribución económica a pagar sea clara y esté avalada por la legalidad.
Según la edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez, en estos momentos la paralización del expediente y por ende de la construcción de la subestación eléctrica, depende única y exclusivamente del equipo de Gobierno, ya que tiene la mayoría absoluta de la Junta de Gobierno Local (7 de 7 miembros), órgano que ha de tomar el acuerdo y que ha de dar seguridad jurídica a todo el procedimiento.
De hecho, apunta Jiménez, desde el Grupo Municipal de Compromís-MoVe se ha hablado con la Dirección General de la Energía de la Generalitat para exponer la problemática de Llíria y que intercedan en dar solución, tanto a la construcción de la Subestación Eléctrica del polígono Industrial de Carrases, como en el resto de PAIs y zonas urbanizables que también están padeciendo la falta de suministro eléctrico.
La subestación eléctrica de Carrases, tanto vengan o no vengan nuevas empresas, es una obligación imperativa para el promotor y el agente urbanizador su construcción. Por tanto, el equipo de Gobierno no puede paralizar su puesta en marcha, ya que de la misma no solo depende el polígono industrial, sino otras actuaciones urbanísticas pendientes de finalizar y que son vitales para la generación de empleo y dinamización económica del municipio, concluye la concejal de Compromís-MoVe.
Ahora, el PSOE debe rectificar su acuerdo sobre la concesión demanial en Carrases, pedir los informes preceptivos o dar como válidos los existentes, y a continuación, exigir a Iberdrola y al Agente Urbanizador que cumplan con sus compromisos. Extremo que también ha pedido la Distribuidora Iberdrola Eléctrica SAU para poder continuar la tramitación de la construcción de la subestación.