Garcia: “La Conselleria de Cultura finalitza hui els treballs de restauració de la façana i de les figures de Capuz en l’esglesia de l’Assumpció de Llíria”.
En el dia de hui, s’estan retirant tots els bastidors que han estat present prop d’un any en la façana de l’església de l’Asunción de Nuestra Señora. Un edifici que es va construir entre els anys 1627 i 1676, encara que la seua façana amb les escultures no va ser acabada fins a l’any 1704.
Segons el Diputat autonòmic de Compromís i edil de Llíria, Paco Garcia Latorre, més de 300 anys després, este emblemàtic edifici que s’erigeix en mig de la Plaça Major de Llíria, gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Cultura, la Diputació de València, l’ajuntament de Llíria i els grup de feligresos que s’han encarregat de portar endavant este emblemàtic projecte de restauració. Amb esta obre, Llíria recuperarà una de les millors façanes eclesiàstiques valencianes, amb les figures de l’artista i escultor Raimundo Capuz.
També cal destacar, apunta Garcia, la col·laboració del nou Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, que ens va rebre només iniciada la legislatura i a través de CulturArts, en la figura de IVC+R (Institut Valencià de Conservació i Restauració), va desbloquejar la possibilitat de que en esta última fase es procedirà a fer la restauració de les esculptures. Un treball no previst inicialment, però que la Conselleria va assumir des de l’IVC+R.
El diputat autonòmic reconeix la gran llavor feta pels restauradors i l’equip tècnic que ha fet el seguiment de les obres, així com la inestimable col·laboració feta per la comissió de feligresos i el retor de l’Assumpció, tant des de l’àmbit personal, professional com econòmic. Ja que també s’han aprofitat estes obres per fer-ne unes altres complementàries de consolidació i millora de la coberta l’Església.
A partir de hui, apunta Garcia, els veïns de Llíria i els visitants, podran gaudir novament d’esta joia arquitectònica i escultòrica, així com de la seua nova imatge.
CulturArts IVC+R culmina la restauración de las esculturas de la fachada de la Asunción de Llíria
Garcia: “La Consellería de Cultura finaliza hoy los trabajos de restauración de la fachada y de las figuras de Capuz en la iglesia de la Asunción de Llíria”.
En el día de hoy, se están retirando todos los andamios que han estado presentes cerca de un año en la fachada de la iglesia de la Asunción de Nuestra Señora. Un edificio que se construyó entre los años 1627 y 1676, aunque su fachada con las esculturas no fue acabada hasta el año 1704.
Según el Diputado autonómico de Compromís y edil de Llíria, Paco Garcia Latorre, más de 300 años después, este emblemático edificio que se erige en medio de la Plaza Mayor de Llíria, gracias a la colaboración de la Consellería de Cultura, la Diputación de Valencia, el ayuntamiento de Llíria y el grupo de feligreses que se han encargado de llevar adelante este emblemático proyecto de restauración. Con esta obra, Llíria recuperará una de las mejores fachadas eclesiásticas valencianas, con las figuras del artista y escultor Raimundo Capuz.
También hay que destacar, apunta Garcia, la colaboración del nuevo Secretario Autonómico de Cultura, Albert Girona, que nos recibió sólo iniciada la legislatura y a través de CulturArts, en la figura de IVC+R (Instituto Valenciano de Conservación y Restauración), desbloqueó la posibilidad de que en esta última fase se procediera a hacer la restauración de las esculturas. Un trabajo no previsto inicialmente, pero que la Consellería asumió desde el IVC+R.
El diputado autonómico reconoce la gran labor realizada por los restauradores y el equipo técnico que ha hecho el seguimiento de las obras, así como la inestimable colaboración hecha por la comisión de feligreses y el cura de la Asunción, tanto desde el ámbito personal, profesional como económico. Ya que también se han aprovechado estas obras para hacer otras complementarias de consolidación y mejora de la cubierta la Iglesia.
A partir de hoy, apunta García, los vecinos de Llíria y los visitantes, podrán disfrutar nuevamente de esta joya arquitectónica y escultórica, así como de su nueva imagen.