El consistori edetà signarà un conveni amb la Conselleria d’Habitatge per crear aquest servei sobre regeneració urbana i rehabilitació en el municipi.
Segons el diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, el Consell vol impulsar la generació d’ocupació a través de la rehabilitació, dinamitzant el sector de la construcció i els seus subsectors”.
Llíria, Marines, Olocau i Riba-roja de la comarca del Camp de Túria, i Casas Bajas, Xelva, Sot de Xera i Tuejar dels Serrans, són de les primeres 80 localitats valencianes que han signat amb la Conselleria d’Habitatge els convenis para per potenciar la rehabilitació i la creació d’una xarxa d’oficines d’informació per dinamitzar la rehabilitació edificatoria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis de la Comunitat Valenciana a través dels respectius ajuntaments.
Per al diputat de Compromís, aquesta és una gran notícia, ja que des de Compromís s’ha estat reivindicant i treballant perquè aquest servei d’oficines d’Informació i de Rehabilitació, el qual estava centralitzat en una única oficina a la ciutat de Llíria i que va donar cobertura a aquestes dues comarques durant dècades va ser suprimit en anteriors etapes del PP. Però, que amb aquests nous convenis es va a recuperar i descentralitzar, ja que les entitats locals signants dels convenis passaran a formar part de la xarxa d’Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) de la Generalitat.
Amb la signatura del conveni, l’Ajuntament de Llíria estarà present en accions de la Taula de Rehabilitació, de la xarxa OIR, la web i les xarxes socials vinculades a aquesta qüestió. Així mateix, Llíria col·laborarà en el procés participatiu de la Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportarà informació al Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana. També facilitarà informació per a la determinació d’àrees urbanes sensibles, aportarà experiència tant de gestió de rehabilitació com de generació urbana que servisca com a model a aplicar en altres municipis, i fomentarà la implantació de l’Informe d’Avaluació d’Edificis, informant a les comunitats de propietaris de la seua obligació i importància, així com del procediment d’inspecció i registre.
Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatoria. Així mateix, proporcionarà informació de projectes de normes i participarà en aquelles que es troben en fase de procés consultiu. De la mateixa forma, disposarà d’informació periòdica sobre l’activitat del registre de IEE o uns altres com el de ARRU, EDUS, així com dels informes que vaja publicant l’Observatori del Hàbitat i informarà sobre la concessió d’ajudes públiques relatives a la rehabilitació edificatoria i regeneració urbana.
Llíria tendrá nuevamente una oficina de información a la rehabilitación
El consistorio edetano firmará un convenio con la Conselleria de Vivienda para crear este servicio sobre regeneración urbana y rehabilitación en el municipio.
Según el diputado autonómico de Compromís, Paco Garcia Latorre, el Consell quiere impulsar la generación de empleo a través de la rehabilitación, dinamizando el sector de la construcción y sus subsectores”.
Llíria, Marines, Olocau y Riba-roja de la comarca del Camp de Túria, y Casas Bajas, Chelva, Sot de Chera y Tuejar de Los Serranos, son de las primeras 80 localidades valencianas que han firmado con la Conselleria de Vivienda los convenios para para potenciar la rehabilitación y la creación de una red de oficinas de información para dinamizar la rehabilitación edificatoria, la regeneración y la renovación urbana en los municipios de la Comunitat Valenciana a través de los respectivos ayuntamientos.
Para el diputado de Compromís, esta es una gran noticia, ya que desde Compromís se ha estado reivindicando y trabajando para que este servicio de oficinas de Información y de Rehabilitación, el cual estaba centralizado en una única oficina en la ciudad de Llíria y que dió cobertura a estas dos comarcas durante décadas fue suprimido en anteriores etapas del PP. Pero, que con estos nuevos convenios se va a recuperar y descentralizar, ya que las entidades locales firmantes de los convenios pasarán a formar parte de la red de Oficinas de Información y Rehabilitación (OIR) de la Generalitat.
Con la firma del convenio, el Ayuntamiento de Llíria estará presente en acciones de la Taula de Rehabilitación, de la red OIR, la web y las redes sociales vinculadas a esta cuestión. Así mismo, Llíria colaborará en el proceso participativo de la Estrategia Valenciana per a la Renovación Urbana y aportarán información al Observatorio del Hábitat y Segregación Urbana. También facilitará información para la determinación de áreas urbanas sensibles, aportará experiencia tanto de gestión de rehabilitación como de generación urbana que sirvan como modelo a aplicar en otros municipios, y fomentará la implantación del Informe de Evaluación de Edificios, informando a las comunidades de propietarios de su obligación e importancia, así como del procedimiento de inspección y registro.
Por su parte, la Conselleria de Vivienda proporcionará material y soporte para cumplir el compromiso de las OIR y propiciará el acceso a promociones de formación específica para técnicos en materia de rehabilitación urbana y edificatoria. Así mismo, proporcionará información de proyectos de normas y participará en aquellas que se encuentren en fase de proceso consultivo. De la misma forma, dispondrá de información periódica sobre la actividad del registro de IEE u otros como el de ARRU, EDUS, así como de los informes que vaya publicando el Observatorio del Hàbitat e informará sobre la concesión de ayudas públicas relativas a la rehabilitación edificatoria y regeneración urbana.