La Generalitat no ha previst cap servei de transport públic a esta infraestructura sanitària i l’ajuntament tindrà que suportar una nova despesa essent que es per a tots els pobles del Camp de Túria i Serrans.

Compromís per Llíria va reclamar fa més de mig any la dotació d’un servei de bus per a la futura extensió hospitalària de Llíria que fóra sufragat per la Generalitat Valenciana, ja que esta instal·lació és d’àmbit supracomarcal i ha de donar servei al voltant d’unes 100 mil persones. Des d’aleshores, el PP al front del Consell no ha pres cap mesura per a que en el moment es posara en funcionament, els usuraris pogueren disposar d’un serveis de transport públic en condicions.

Segons el portaveu de la Coalició, Paco Garcia Latorre, al final serà l’ajuntament i els seus contribuents el que pague un servei mínim que puga traslladar tant als veïns de Llíria, com aquells que puguen fer final de parada en Llíria, ja be siga en tren com en bus, donat que la Generalitat és incapaç de crear un servei propi com si s’ha fet en altres instal·lacions sanitàries de competència autonòmica. El consistori habilitarà un servei propi, amb tres parades en el casc urbà, un xòfer i un autobús, els quals no cobriran tota la jornada, sols determinades franges horàries.

Garcia recorda que al municipi ja li ha costat de les arques públiques la instal·lació prop de 5 milions d’euros, tant en l’adquisió de terrenys, urbanització, accessos i dotació de serveis. I ara, per una manca de previsió i poc de pes polític, també anem a tindre que pagar el transport públic de manera continuada. Un fet que demostra la incompetència dels gestors del Consell i de la deixdesa en la que s’ha tractat la posada en marxa d’un servei de capital importància per a les comarques afectades.

L’emplaçament hospitalari, a uns 2 quilòmetres del casc urbà, fa necessari este servei per a la mobilitat dels potencials usuaris. Un factor que Compromís ha vingut reclamat des de fa molt de temps i que no ha estat contemplat en cap pla de gestió de la futura extensió hospitalària de Llíria. I ha tingut que ser, a última hora i a corre cuita, després de 12 anys d’espera i falses promeses, que l’ajuntament tinga que assumir un servei impropi per no deixar a peu als milers de pacients que tinguen que acudir a este centre.

LLÍRIA TENDRÁ QUE PAGAR EL SERVICIO DE TRANSPORTE A LA EXTENSIÓN HOSPITALARIA

La Generalitat no ha previsto ningún servicio de transporte público a esta infraestructura sanitaria y el ayuntamiento tendrá que soportar un nuevo gasto siendo que es para todos las poblaciones del Camp de Túria y Serranos.

Compromís per Llíria reclamó hace más de medio año la dotación de un servicio de bus para la futura extensión hospitalaria de Llíria que fuera sufragado por la Generalitat Valenciana, ya que esta instalación es de ámbito supracomarcal y tiene que dar servicio a cerca de 100 mil personas. Desde entonces, el PP al frente del Consell no ha tomado ninguna medida para que en el momento se pusiera en funcionamiento, los usurarios pudieran disponer de un servicio de transporte público en condiciones.

Según el portavoz de la Coalición, Paco Garcia Latorre, al final será el ayuntamiento y sus contribuyentes los que paguen un servicio mínimo que pueda trasladar tanto a los vecinos de Llíria, como aquellos que puedan hacer final de parada en Llíria, ya bien sea en tren como en autobus, dado que la Generalitat es incapaz de crear un servicio propio cómo si se ha hecho en otras instalaciones sanitarias de competencia autonómica. El consistorio habilitará un servicio propio, con tres paradas en el casco urbano, un chófer y un autobús, los cuales no cubrirán toda la jornada, sólo determinadas franjas horarias.

Garcia recuerda que el municipio ya le ha costado de las arcas públicas la instalación cerca de 5 millones de euros, tanto en la adquisición de terrenos, urbanización, accesos y dotación de servicios. Y ahora, por una falta de previsión y poco de peso político, también vamos a tener que pagar el transporte público de manera continuada. Un hecho que demuestra la incompetencia de los gestores del Consell y de la dejadez en la que se ha tratado la puesta en marcha de un servicio de capital importancia para las comarcas afectadas.

El emplazamiento hospitalario, a unos 2 kilómetros del casco urbano, hace necesario este servicio para la movilidad de los potenciales usuarios. Un factor que Compromís ha venido reclamado desde hace mucho tiempo y que no ha sido contemplado en ningún plan de gestión de la futura extensión hospitalaria de Llíria. Y ha tenido que ser, a última hora y a con prisas, después de 12 años de espera y de falsas promesas, que el ayuntamiento tenga que asumir un servicio impropio para no dejar a pie a los miles de pacientes que tengan que acudir en este centro.