La sentència considera que l’alcalde, va vulnerar drets fonamentals del treballador en el seu acomiadament.
El jutjat social número 12 de València va condemnar en 2014 a l’Ajuntament de Llíria a readmetre al cap de premsa i protocol al que va acomiadar el 31 de juliol de 2013 i li va obligar a pagar-li els 22.000 euros dels salaris que va deixar de percebre.
L’equip de Govern va recórrer aquesta Sentència i ara, el Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJ) ha tornat a donar la raó al treballador i ha confirmat la Sentència imposada.
Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, “la política de personal del PP en aquesta legislatura ha estat nefasta i ha comportat diverses sentències i inspeccions de treball per incompliment de la legalitat, les quals han obligat a regularitzar diversos llocs de treball ocupats incorrectament. Mai en la història de la recent democràcia s’havia condemnat al consistori de Llíria per vulnerar els drets fonamentals d’un treballador”.
Casos com este no han estat aïllats a l’ajuntament de Llíria, l’acomiadament de l’arquitecta municipal i una tècnic d’Intermediació laboral, així com la regularització de jornada laboral a personal del Conservatori de Música, han costat milers i milers d’euros a les arques publiques municipals, afirma Riera.
EL TSJ CONFIRMA CONDENA AL AYUNTAMIENTO LLÍRIA POR DESPIDO IMPROCEDENTE DEL JEFE DE PRENSA
La sentencia considera que el alcalde, vulneró derechos fundamentales del trabajador en su despido.
El juzgado de lo social número 12 de Valencia condenó en 2014 al Ayuntamiento de Llíria a readmitir al jefe de prensa y protocolo al que despidió el 31 de julio de 2013 y le obligó a pagarle los 22.000 euros de los salarios que dejó de percibir.
El equipo de Gobierno recurrió esta Sentencia y ahora, el Tribunal Superior de Justicia Valenciano (TSJ) ha vuelto a dar la razón al trabajador y ha confirmado la Sentencia impuesta.
Según la concejal de Compromís, Inma Riera Lloret, “la política de personal del PP en esta legislatura ha sido nefasta y ha conllevado diversas sentencias e inspecciones de trabajo por incumplimiento de la legalidad, las cuales han obligado a regularizar diversos puestos de trabajo ocupados incorrectamente. Nunca en la historia de la reciente democracia se había condenado al consistorio de Llíria por vulnerar los derechos fundamentales de un trabajador”.
Casos como este no han sido aislados en el ayuntamiento de Llíria, el despido de la arquitecta municipal y una técnico de Intermediación laboral, así como la regularización de jornada laboral a personal del Conservatorio de Música, han costado miles y miles de euros a las arcas públicas municipales, afirma Riera.