– El model productiu del PP, basat en la bombolla immobiliària i proliferació de PAIs, s’ha mostrat totalment ineficient i destructor l’economia local.
– Compromís ha presentat una bateria de propostes al ple per combatre i revitalitzar les potencialitats de la nostra ciutat.

El CSIC (Centre Superior d’Investigacions Científiques), ha elaborat un estudi sobre els efectes de la crisi i les localitats Espanyoles més vulnerables i perjudicades per esta. Un resum d’este estudi publicat pels principals mitjans de comunicació espanyols, fica de manifest que l’impacte de la crisi no ha sigut igual a totes les províncies i localitats, i que Llíria està entre les 50 ciutats d’Espanya majors de 20.000 habitants més perjudicades, en concret sols hi ha 45 municipis a tota espanya pitjor que nosaltres.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria i candidat a l’alcaldia, Paco Garcia Latorre, on més s’ha notat la crisi ha sigut en territoris com el nostre, que estaven especialitzats en activitats de baixa productivitat i ocupació precària i poc qualificada, sectors com el de la construcció com a únic motor de l’economia i un model residencial, basat en l’urbanització dispersa, molt intensiu en sòl i recursos naturals.

Els efectes de les polítiques d’austeritat, la recessió i el malbaratament dels recursos públics que ha fet el govern del PP en estos 12 últims anys, influeixen molt negativament en els indicadors utilitzats en l’estudi, ja que al País Valencià i especialment a Llíria, la taxa de població ocupada i el PIB per habitant son molt baixes, el nombre d’empreses de cert volum al terme municipal es pràcticament inexistent (indicadors econòmic laborals), la possibilitat de mobilitat i emancipació dels joves és pràcticament una utopia (indicadors socio demogràfics), i el volum d’hipoteques i el preu mitjà de la vivenda s’ha afonat, al mateix temps que les execucions hipotecàries i embargaments s’han disparat a l’alça.

Des de Compromís, sempre s’ha apostat per diversificar el sistema productiu local i apostar per una ocupació de qualitat i per afavorir l’implantació d’empreses de valor afegit a Llíria, mitjançant bonificacions fiscals i avantatges per a crear ocupació i riquesa a la població. S’ha proposat al plenari en diverses ocasions actuacions per a apostar per la innovació i la I+D. L’aposta pel comerç local de qualitat en un espai atractiu que actue com a dinamitzador del territori, atracció de visitants dels municipis de la rodalia i generació d’ocupació local.

El que queda palès amb l’estudi, és que el model productiu del PP, basat en la bombolla immobiliària i proliferació de PAIs en el municipi, s’ha mostrat totalment ineficient i destructor del nostre territori i de l’economia tradicional valenciana i que cal plantejar-se una nova cultural del territori, on l’urbanisme siga integrador i generador de riquesa i no una font especulativa i generadora de conflictes.

LLÍRIA SE SITÚA ENTRE LAS CIUDADES MÁS POBRES Y PERJUDICADAS POR LAS POLÍTICAS DEL PP

• El modelo productivo del PP, basado en la burbuja inmobiliaria y proliferación de PAIs, se ha mostrado totalmente ineficiente y destructor la economía local.
• Compromís ha presentado una batería de propuestas al pleno para combatir y revitalizar las potencialidades de nuestra ciudad.

El CSIC (Centre Superior de Investigaciones Científicas), ha elaborado un estudio sobre los efectos de la crisis y las localidades Españolas más vulnerables y perjudicadas por esta. Un resumen de este estudio publicado por los principales medios de comunicación españoles, pone de manifiesto que el impacto de la crisis no ha sido igual en todas las provincias y localidades, y que Llíria está entre las 50 ciudades de España mayores de 20.000 habitantes más perjudicadas, en concreto sólo hay 45 municipios a toda España peor que nosotros.

Según el portavoz de Compromís per Llíria y candidato a la alcaldía, Paco Garcia Latorre, donde más se ha notado la crisis ha sido en territorios como el nuestro, que estaban especializados en actividades de baja productividad y ocupación precaria y poco cualificada, sectores como el de la construcción como único motor de la economía y un modelo residencial, basado en la urbanización dispersa, muy intensivo en suelo y recursos naturales.

Los efectos de las políticas de austeridad, la recesión y el derroche de los recursos públicos que ha hecho el gobierno del PP en estos 12 últimos años, influyen muy negativamente en los indicadores utilizados en el estudio, ya que al País Valenciano y especialmente en Llíria, la tasa de población con empleo y el PIB por habitante son muy bajas, el número de empresas de cierto volumen en el término municipal es prácticamente inexistente (indicadores económico laborales), la posibilidad de movilidad y emancipación de los jóvenes es prácticamente una utopía (indicadores socio demográficos), y el volumen de hipotecas y el precio mediano de la vivienda se ha hundido, al mismo tiempo que las ejecuciones hipotecarias y embargos se han disparado a la alza.

Desde Compromís, siempre se ha apostado para diversificar el sistema productivo local y apostar por una ocupación de calidad y para favorecer la implantación de empresas de valor añadido en Llíria, mediante bonificaciones fiscales y ventajas para crear ocupación y riqueza en la población. Se ha propuesto al pleno en varias ocasiones actuaciones para apostar por la innovación y la I+D. La apuesta por el comercio local de calidad en un espacio atractivo que actúe como dinamizador del territorio, atracción de visitantes de los municipios de la cercanía y generación de ocupación local.

Lo que queda patente con el estudio, es que el modelo productivo del PP, basado en la burbuja inmobiliaria y proliferación de PAIs en el municipio, se ha mostrado totalmente ineficiente y destructor de nuestro territorio y de la economía tradicional valenciana y que hay que plantearse una nueva cultural del territorio, donde el urbanismo sea integrador y generador de riqueza y no una fuente especulativa y generadora de conflictos.