La proposta feta per Compromís al Ple de l’ajuntament sobre commemorar el 125 aniversari del “trenet” llíria-valència” es farà realitat a partir del pròxim dia 13 de desembre, on s’obrirà al públic l’exposició patrocinada per FGV sobre “El Trenet del Túria 1888-2013, València-Llíria”.

L’exposició fa un recorregut pels 125 anys d’història a través de documents originals, plans, fotografies, projectes, rellotges, campanes, centraletes, bitllets i aparells ferroviàris del conegut ‘Trenet’, la línia de via estreta en servici més antiga de la Comunitat i que va suposar l’inici de l’expansió del ferrocarril en la província de València.

Esta exposició vindrà a Llíria una vegada finalitze la seua estància a València. Així es va sol·licitar després de la moció aprovada per tots els partits polítics de l’Ajuntament de Llíria.

Per part de l’ajuntament es vol fer una referència explícita sobre la localitat i el pas del ferrocarril, amb la qual cosa, es demana una col·laboració dels veïns per fer aportacions de fotografies i així fer una secció específica d’imatges pròpies a la nostra localitat.

L’ajuntament recepcionarà estes aportacions de fotografies a través de l’Àrea de Cultura, ubicada en la Plaça Major, 11, pta 2, en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres, fins al pròxim l’1 de desembre. O també, es podran entregar en la Biblioteca l’Almodí al carrer de la Puríssima, 50.

Des de Compromís s’anima a la ciutadania de Llíria a participar en la recopilació de les fotografies com a gaudir de l’exposició que rebrà la localitat a partir del mes de desembre.