Garcia: “Les sis bandes simfòniques han traslladat al President la seua voluntat de rellançar el Certamen Internacional de Bandes de Música, així com la creació d’un cicle de concerts en les tres localitats i la constitució d’una associació que impulse en mon bandístic al seu més alt nivell”.  

En la trobada, promoguda pel diputat autonòmic, Paco García Latorre, els presidents de les sis Societats Musicals, “La Unió” i “La Primitiva”, de Llíria; “L’Harmònica” i “L’Artística”, de Bunyol; i “Santa Cecília” i “L’Ateneu”, de Cullera, han presentat a al President de Les Corts, Enric Morera, el cicle de concerts “A tres bandes” que enguany començarà la seua gira en la ciutat de Cullera al mes de juliol. Un cicle musical que serà presentat al públic el pròxim dia 24 de març.

A més, apunta Garcia, les societats musicals han comunicat al President que s’han unit per a crear una associació que te per objectiu promoure activitats musicals i intercanvis entre estes entitats punteres del món bandístic de la Comunitat i aprofundir en l’estima de la societat valenciana per la música.

En esta línia, Morera ha destacat el gran valor i patrimoni que suposa per als valencians tindre entitats de la solera i el prestigi com les que representen esta nova associació que agrupa a les sis bandes més guardonades i reconegudes en Certàmens Nacionals i Internacionals, com són les bandes de Buñol, Cullera i Llíria.

En la reunió s’ha valorat la possibilitat de que les sis agrupacions puguen participar junt Les Corts Valencianes en la celebració i commemoració de la festivitat del 25 d’abril. Una data assenyalada al calendari valencià pel seu contingut històric i també pel seu contingut institucional, per ser el dia del Parlament Valencià. On ja en 2016 Les Corts varen comptar amb la desfilada amb la representació de les danses de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Las bandas de Llíria, Buñol y Cullera se reúnen con el Presidente de Las Cortes Valencianas

Garcia: “Las seis bandas sinfónicas han trasladado al Presidente su voluntad de relanzar el Certamen Internacional de Bandas de Música, así como la creación de un ciclo de conciertos en las tres localidades y la constitución de una asociación que impulse el mundo bandístico a su más alto nivel”.

En el encuentro, promovido por el diputado autonómico, Paco García Latorre, los presidentes de las seis Sociedades Musicales, “La Unió” y “La Primitiva”, de Llíria; “La Armónica” y “La Artística”, de Buñol; y “Santa Cecília” y “El Ateneo”, de Cullera, han presentado a a el Presidente de Las Cortes, Enric Morera, el ciclo de conciertos “A tres bandas” que este año empezará la suya gira en la ciudad de Cullera al mes de julio. Un ciclo musical que será presentado al público el próximo día 24 de marzo.

Además, apunta Garcia, las sociedades musicales han comunicado al Presidente que se han unido para crear una asociación que tiene por objetivo promover actividades musicales e intercambios entre estas entidades punteras del mundo bandístico de la Comunitat y profundizar en el aprecio de la sociedad valenciana por la música.

En esta línea, Morera ha destacado el gran valor y patrimonio que supone para los valencianos tener entidades de la solera y el prestigio como las que representan esta nueva asociación que agrupa a las seis bandas más galardonadas y reconocidas en Certámenes Nacionales e Internacionales, como son las bandas de Buñol, Cullera y Llíria.

En la reunión se ha valorado la posibilidad de que las seis agrupaciones puedan participar junto Las Cortes Valencianas en la celebración y conmemoración de la festividad del 25 de abril. Una fecha señalada en el calendario valenciano por su contenido histórico y también por su contenido institucional, por ser el día del Parlamento Valenciano. Donde ya en 2016 Las Cortes contaron con el desfile con la representación de las danzas de la Fiesta de la Mare de Deu de la Salut de Algemesí, Patrimonio Inmaterial de la Humanidad.