Jimenez: “Llíria necessita tindre un Pla Director de Sanejament que done una solució definitiva als abocaments d’aigües residuals”.

La Coalició de Compromís-Move ha tingut sempre entre les seues prioritats la de donar una solució global i definitiva als veïns que viuen a les urbanitzacions de Llíria respecte del clavegueram i la depuració de les residuals. Per a això, s’ha proposat, i aquest any s’ha recollit al Pressupost Municipal a iniciativa de Compromís-MoVe, la redaccion d’un Pla Director de Sanejament local que done resposta tècnica i econòmica a la creació d’una xarxa de clavegueram i depuració que cobrisca les necessitats dels veïns que viuen fora del casc urbà.

Segons l’edil de Compromís-MoVe, Elena Jimenez, les últimes sentències del Tribunal Suprem vénen a corroborar les posicions de la Coalició i de la  Federació de Veïns (FUCTU), que no és una altra, que l’ajuntament ha de vertebrar, impulsar i facilitar la implantació d’una xarxa de clavegueram i depuració pública que continga una solució integral al tractament dels abocaments d’aigües residuals que es produeixen en el municipi de Llíria, sense que això supose una doble imposició als veïns.

La regidor apunta que aquest extrem és factible en gran part amb la xarxa de col·lectors generals que ja ha construït la Generalitat Valenciana, dels quals solament queda per executar una última subfase.

De fet, pràcticament totes les urbanitzacions que se situen a l’entorn de Sant Vicent van a tindre la possibilitat de connexió directa als col·lectors generals, sent necessari la cerca de noves alternatives i solucions tècniques de depuració per a la resta de nuclis urbans i disseminats repartits per tot el terme municipal. Solució que ha de planificar-se i dissenyar-se en el corresponent Pla Director de Sanejament.

Davant aquesta nova etapa i sent que la Generalitat té previst finalitzar la construcció dels últims col·lectors generals, és pel que la Coalició i la Federació de Veïns han convocat una Assemblea Informativa per informar a la ciutadania que resideix en aquestes zones residencials del contingut de les ordenances municipals, les sentències que ha dictat el Tribunal Suprem i les noves línies d’actuació que ha de prendre’s en relació als abocaments d’aigües residuals.

Aquesta assemblea informativa es realitzarà dissabte que ve dia 4 de març a les 11 hores al Centre Multiusos de Llíria. A les quals es convida a participar a tots els propietaris i veïns de Llíria afectats.

 

Compromís-Move y FUCTU convocan una Asamblea para continuar abordando el tema del alcantarillado y la depuración

Jimenez: “Llíria necesita tener un Plan Director de Saneamiento que dé una solución definitiva a los vertidos de aguas residuales”.

La Coalición de Compromís-Move ha tenido siempre entre sus prioridades la de dar una solución global y definitiva a los vecinos que viven en las urbanizaciones de Llíria respecto del alcantarillado y la depuración de las residuales. Para ello, se ha propuesto, y este año se ha recogido en el Presupuesto Municipal a iniciativa de Compromís-MoVe, la redaccion de un Plan Director de Saneamiento local que dé respuesta técnica y económica a la creación de una red de alcantarillado y depuración que cubra las necesidades de los vecinos que viven fuera del casco urbano.

Según la edil de Compromís-MoVe, Elena Jimenez, las últimas sentencias del Tribunal Supremo vienen a corroborar las posiciones de la Coalición y de  la Federación de Vecinos (FUCTU), que no es otra, que el ayuntamiento ha de vertebrar, impulsar y facilitar la implantación de una red de alcantarillado y depuración pública que contenga una solución integral al tratamiento de los vertidos de aguas residuales que se producen en el municipio de Llíria, sin que ello suponga una doble imposición a los vecinos.

La concejal apunta que este extremo es factible en gran parte con la red de colectores generales que ya ha construido la Generalitat Valenciana, de los cuales solo queda por ejecutar una última subfase.

De hecho, prácticamente todas las urbanizaciones que se ubican en el entorno de San Vicente van a tener la posibilidad de conexión directa a los colectores generales, siendo necesario la búsqueda de nuevas alternativas y soluciones técnicas de depuración para el resto de núcleos urbanos y diseminados repartidos por todo el término municipal. Solución que ha de planificarse y diseñarse en el correspondiente Plan Director de Saneamiento.

Ante esta nueva etapa y siendo que la Generalitat tiene previsto finalizar la construcción de los últimos colectores generales, es por lo que la Coalición y la Federación de Vecinos han convocado una Asamblea Informativa para dar cuenta a la ciudadanía que reside en estas zonas residenciales del contenido de las ordenanzas municipales, las sentencias que ha dictado el Tribunal supremo y las nuevas líneas de actuación que ha de tomarse en relación a los vertidos de aguas residuales.

Esta asamblea informativa se realizará el próximo sábado día 4 de marzo a las 11 horas en el Centro Multiusos de Llíria. A las que se invita a participar a todos los propietarios y vecinos de Llíria afectados.