L’equip de govern imposa uns convenis que retallen el 33% de les ajudes respecte de 2011

El Ple de l’ajuntament va debatre anit els nous convenis que regiran la col·laboració municipal de les dos principals societats musicals de la localitat, la Unió i la Primitiva, en el període comprés entre 2012-2015.

Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, estos convenis no van comptar ni amb la voluntat política, ni amb la sensibilitat suficient per part de l’equip de govern per arribar a un consens que conjugarà la situació econòmica municipal i la promoció de la cultura musical, tal i com s’ha fet anys enrere en altres convenis que s’han signat per part d’anteriors equips de govern.

De fet, apunta García, el grup de Compromís va plantejar una esmena per completar les ajudes a les societats musicals en 12.000 euros en cas de que les mateixes no feren ús d’esta quantitat per fer una promoció a nivell internacional. Uns diners que caldria justificar amb millores en les respectives entitats, tant en obra, mobiliari o instrumental, entre altres.

Igualment, des de Compromís s’entén que l’aprovació d’estos nous convenis s’ha fet més bé des de la imposició i no des de la negociació, ja que per part de les societats es varen plantejar alternatives culturals i musical que podrien oferir les dues entitats per tal de complementar i millorar l’agenda cultural local.

Els regidor de Compromís apunta que esta imposició suposarà un retall del 33% de les ajudes consignades a nivell pressupostari en els comptes de l’ajuntament de Llíria. Es passarà dels 136.000 euros aprovats en l’any 2011, als 102.000 per als anys 2012-2015, superant la mitjana de retallades aplicades a l’associacionisme local, que s’han materialitzat en el 10%.

Este fet, junt a les retallades que ha fet la Conselleria de Governació a les Escoles de Música i al Centre Integrat de Música de la Unió Musical (CIM), posa en perill l’activitat educativa d’estes centenàries bandes de música i dels seus aprenents, ja que açò repercutirà directament en la qualitat educativa i retribucions del personal.

Cal recordar que el Conseller Serafin Castellano ha continuant aplicant al CIM de la Unió Musical de Llíria una reducció de prop de 60.000 euros anuals i no ha complit amb els acords que va arribar amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana respecte de les Escoles de Música en tota la seua extensió.