García: “Llíria aprovarà una ordenança sobre -Declaració de Responsable- amb la que es podran fer obres menors, engegar activitats i realitzar espectacles de manera més senzilla i àgil”.

El Grup Municipal de Compromís ha presentat a l’ajuntament de Llíria la proposta d’aprovar una ordenança municipal on s’articulen totes les possibilitats que la Llei recull d’iniciar un procediment mitjançant la “Declaració de Responsable”, un instrument legal que facilita la realització de tràmits administratius per portar endavant obres menors, activitats i espectacles de forma ràpida i senzilla.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, amb aquesta ordenança es pretén unificar en un sol tràmit totes les possibilitats que la normativa Europea, Espanyola i Autonòmica estableix per facilitar les gestions a empreses i particulars a l’hora de tramitar determinats expedients en l’administració local.

García assenyala que, amb la Declaració de Responsable s’unifiquen els criteris a l’hora d’establir els procediments i models de petició a l’ajuntament, un fet que facilitarà la gestió, tant interna dels funcionaris, com dels administrats.

Per al Grup de Compromís, l’administració ha d’orientar les seues accions a millorar l’accessibilitat i gestió burocràtica, eliminant tràmits innecessaris i establint noves pautes perquè aquells empresaris que pretenguen situar els seus negocis en el municipi o els particulars que vulguen realitzar obres o activitats menors, puguen fer-ho de manera senzilla i amb agilitat, atès que això contribuirà a la reactivació econòmica i incentivarà la creació de llocs de treball.

El mecanisme a utilitzar per modificar l’actual model passa per concedir una llicència immediata des del moment de lliurar els documents a l’Ajuntament, tant de manera presencial com telemàtica. Amb la declaració de responsable es posa l’accent en els professionals encarregats de donar el vistiplau als projectes, ja que segons García, seran els garants que tot es tramite segons normativa, doncs el control municipal serà a posteriori.

És per això, que el grup d’esquerres a l’ajuntament ha proposat en la Comissió d’Urbanisme, l’elaboració d’una ordenança municipal que regule i estipule com ha de dur-se a terme el procés de Declaració de Responsable. Una ordenança que va a ser redactada per part dels serveis tècnics municipals i que veurà la llum en els propers mesos, tal com es va indicar per part de la regidora responsable d’activitats i obres.