Riera: “Esta reforma, a part de ser injusta i impresentable, provocarà més atur i més precarietat laboral”.

En el últim ple municipal presentarem una moció per la retirada urgent del Reial Decret, i per a proposar mesures paral·leles que milloren la creació d’ocupació com son escometre de forma immediata i urgent una reforma del sistema financer, incrementant la pressió fiscal als moviments de capital especulatiu, SICAV i establir un Pla d’inspecció per traure a la llum tot el frau fiscal,  I derivar tots els fons destinats a ajudar a la Banca Privada i recuperar els més de 9.000 milions d’euros invertits pel FROB, derivant-los al ICO i a subvencionar la contractació i creació de noves empreses. Obrint el crèdit a xicotetes i mitjanes empreses.

Com també, crear un observatori de l’ocupació i la contractació per obrir un fòrum de trobada de tots els agents socials i els partits polítics per estudiar una possible millora de l’actual sistema laboral, que beneficie a totes les parts, sense minvar els drets laborals dels treballadors i treballadores.

La regidora de Compromís, Inma Riera lloret, considera esta reforma INJUSTA I IMPRESENTABLE.

Es injusta per que es rebaixa les indemnitzacions màximes per acomiadament. Les empreses podran despatxar als treballadors o treballadores de forma  col·lectiva,  no sols si tenen pèrdues en la empresa sinó  si tenen una disminució de vendes durant 3 trimestres consecutius. Per a fer estos acomiadaments no farà falta la Autoritat Laboral. Per què es podrà baixar el salaris dels treballadors i treballadores de manera unilateral. Com també horaris, jornades laborals, torns de treball etc.

I sobre tot es INJUSTA EN MAYUSCULES  per que l’objectiu final de la reforma és acomiadar a les treballadores i treballadors amb la indemnització del 20 dies per acomiadament procedent.

I la considerem IMPRESENTABLE per que mols dirigents dels PP com  Cristobal Montoro, Soraya Saez de Santamaria i el Mateix Mariano Rajoy,  han estat reiterant  que abaratar el acomiadament no es la solució per a crear llocs de treball, i que està mesura l’únic que aconsegueix es menys consum, menys inversió i per tant més crisi econòmica, i que la solució no passa per insistir en l’acomiadament sinó el que cal es fomentar la contractació.

Segons la regidora de Compromís aquesta crisi mundial la creat el sistema financer,  ha esdevingut en una crisi econòmica, laboral i social sense precedents. L’èxit de l’economia especulativa per damunt de la productiva.

Després de més de 4 anys de crisi tenim més de 5 milions i mig de persones sense feina, desenes de milers de desnonaments (que a més de no tindre faena a més s’han quedat sense casa i endeutats, amb el capital especulatiu marcant el pas polític de l’economia).

Al País Valencià s’evidencia en més claredat aquestes politiques d’especulació i Neoliberals que ens han fet arribar aquest punt on es trobem ara. I ha estat el  partit  popular l’únic responsable de la xifra  del ATUR.  que al País Valencià es  600.000 aturats per la  mala gestió i per l’espoli que han fet dels comptes públics.

Esta reforma laboral suposaran una major i consistent pèrdua de poder adquisitiu de les treballadores i treballadors, una forta des regularització del mercat de treball, desequilibri en la societat i descompensació de rendes per treballs de similar categoria.

La reforma laboral persegueix abaratar l’acomiadament, la precarietat laboral i la submissió d’uns treballadors i treballadores, perquè no tindran capacitat de negociació.