Riera: “Dels cinc components en les proves selectives per confeccionar les borses de treball de conductor d’autobús i camió de RSU solament hi havia un que era xofer, incomplint el principi d’especialitat que recull el EBEP”.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, la confecció de les últimes borses de treball que ha oferit l’ajuntament de Llíria han incomplit de manera flagrant la normativa que regeix la composició dels tribunals de selecció. Normes que estableixen que la majoria dels components de l’òrgan col·legiat, a part de tenir la titulació requerida per al lloc de treball a cobrir, han de tenir l’especialitat del lloc al que es oposita.

Per a Riera, en el cas de les borses de treball per a conductor d’autobús i de camió de Residus Sòlids Urbans, la majoria dels components no complien el principi d’especialitat. De fet, dels cinc components en els dos tribunals de selecció, només una persona que puntuava les proves tenia la categoria de xofer i disposava dels permisos de conduir de les places en qüestió.

Des de Compromís es denuncia que aquests tribunals han contravingut la normativa vigent en matèria de selecció de personal, ja que segons estableix l’article 60 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP): “Els òrgans de selecció seran col·legiats i la seua composició haurà d’ajustar-se als principis d’imparcialitat i professionalitat dels seus membres,…”, extrem este, el de la professionalitat, que no s’ha complit en aquesta ocasió.

Igualment, el Reial decret 365/1995 que regula la selecció de personal, marca en el seu article 11 que els Tribunals “Estaran constituïts per un nombre imparell de membres, funcionaris de carrera, no inferior a cinc, havent de designar-se el mateix nombre de membres suplents i en la seva composició es vetllarà pel compliment del principi d’especialitat.”

Per a la regidora de Compromís, aquesta situació deixa en evidència que la selecció no s’ha realitzat amb les garanties suficients, ja que els membres que han conformat els diferents processos selectius (sobretot en la part pràctica) no poden haver estat capacitats per dirimir la seua puntuació, atès que, a excepció d’un dels seus membres, tots els altres ni tenien els permisos de conducció preceptius, ni complien el principi d’especialitat requerit per la llei.

El Grup de Compromís, per tal de garantir la transparència i compliment de la legalitat pensa que l’equip de Govern deuria tornar a repetir les proves selectives amb un tribunal legalment establert, imparcial i coneixedor de l’especialitat a la qual es pretén optar en les respectives borses de treball.